Я закінчив Державний податковий Університет (м. Ірпінь) за ступенем бакалавр заочної форми навчання в 2023 році . Так сталося, що останні 3 роки навчання відбувалося дистанційно (карантин, воєнний стан). Весь цей час залікова книжка зберігалася в Університеті. Зараз, при відсутності будь-яких академічних заборгованостей та заборгованостей по оплаті Університет відмовляється від видачі диплома з причини відсутності записів у заліковій книжці, посилаючись на правило заповнення залікової книжки самим студентом. Чи є таке правило, де воно прописпно і чи правомірні такі дії з боку Університету? Зараз заповнити залікову нереально, багато викладачів, які мають поставити підписи у заліковій, у відпусці. Я проживаю в іншому місті, працюю і не маю можливості постійно їздити і Уіверситет. Що я можу зробити в такій ситуації?
Вам слід знайти положення про залікову книжку свого університету. Тому що для мене, наприклад взагалі не зрозуміло чому вона в університеті, а не у Вас на руках (так є в тих учбових закладах які я знаю), але ось приклад положення університету Драгоманова: https://prf.udu.edu.ua/wp-content/uploads/2021/06/положення_залікова_кн.pdf, і там власне вказано, що залікові зберігаються в деканаті та видаються лише перед сесією. Тому це залежить від закладу.
У 2-х закладах, де я навчалась, залікова книжка була в деканаті, на руках її не мала. Це і денна, і заочна форми навчання. Хоча я знаю, що в інших закладах, де навчались друзі, залікова була видана їм на руки.