Відмова у прийнятті заяви у 10 клас

Особо закінчила 9 класів два роки тому і на той час навчання не продовжила через страх перед Коронавірусом. Зараз виявила бажання продовжити навчання у 10 класі, посилаючись на статтю 53 Конституції України. Чи має право заклад освіти відмовити їй? Вільні місця в ліцеї є.

за віком - не може. Вона дійсно має право на отримання повної середньої освіти

1 Вподобання

Загалом ситуація дивна в край. Особа не мала права відмовитись від навчання після 9-го класу… Страх перед коронавірусом не звільняє від навчання, а лише мотивує обрати не очну форму, а іншу: приміром дистанційну. Та ж ст. 53 Конституції зазначає про обов’язковість повної загальної середньої освіти. Тому ваше бажання чи дитини наразі до уваги не має братися! Вона забов’язана навчатись. Але 2 роки поза навчальним закладом … абсурд і безвідповідальність! В даному випадку мають понести юридичну відповідальність і адміністрація навчального закладу, де навчалась дитина та безперечно і батьки за невиконання своїх прямих батьківських обов’язків.

3 Вподобання

У статті 53 Конституції говориться про обов’язковість повної загальної середньої освіти, але нічого не сказано про безперервність процесу та про вікові обмеження.

Таке враження, шо окрім Конституції у вас нічого не існує. В сфері освіти діє ряд законів та підзаконних нормативно-правових актів, які регламентують дані питання.

П.с: згідно Конституції ст. 49 у нас і медицина безкоштовна ))), тому не варто розуміти статті конституції буквально.

1 Вподобання