Пільга при вступі 2023

Скажіть, будь ласка, сьогодні склала НМТ. Результати жахливі, особливо з математики (укр.мова 155, історія України 144, математика 100). В мене є пільга ( я позбавлена піклування одного з батьків, в мене мама матір - одиначка + малозабезпечена сім’я).
Виходячи з цього всього я можу вступити на бюджетну форму навчання? Буду вдячна якщо відповісте

Жодної пільги при вступі у Вас немає. Матір-одиначка - це взагалі ніяка не пільга, а малозабезпеченість враховується лише при переведенні з контракту на бюджет на вакантні місця (а для цього вони повинні бути). Але навіть припереведенні є конкурс між пільговиками. Все залежить від вибору спеціальності, якщо Ви вступаєте на непопулярну спеціальність, то маєте шанс (але там в основному спеціальності. які потребують знань математики. яких у Вас немає). Раджу не будувати ілюзій та вступати в коледж.

5 Вподобань

Чи має дитина пільгу при вступі якщо батько має 1 категорію ЧАЕС (не ліквідатор)?

Ні. Пільгу (і то не при вступі, а при переведенні з контракту на вакантні бюджетні місця) має батько

1 Вподобання
2 Вподобання

Квоти на зарахування до закладів вищої освіти – Освіта.UA . Це ті, хто саме вступають за пільгами (квотами). там в першій квоті є чорнобильні (самі чорнобильці, а не діти), але для виконання умови вони мають бути випускниками-відмінниками цього року. Тож навіть батько не підпадає (бо навіть якщо був відмінником, то навряб чи закінчив школу цього року)

2 Вподобання

Це стаття 20 ЗУ Про Чорнобіль. вступ поза конкурсом до державних вищих закладів освіти, професійно-технічних закладів освіти та на курси для професійного навчання з обов’язковим наданням гуртожитку на час навчання тим, хто не має житла, і виплатою соціальної стипендії в порядку та розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України, незалежно від місця навчання на території України. Особи, які закінчили середні та професійно-технічні заклади освіти з відзнакою (відмінними оцінками), приймаються без екзаменів до державних вищих закладів освіти за результатами співбесіди. Зазначені особи навчаються в цих закладах освіти за рахунок держави; Пільги, передбачені пунктами [1]((Про статус і соціальний захи... | від 28.02.1991 № 796-XII) цієї статті, поширюються на неповнолітніх дітей померлих громадян, віднесених до категорії 1, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою. Пільги, передбачені пунктом 26 цієї статті, поширюються на неповнолітніх дітей громадян, віднесених до категорії 1.