Зміна тижневого навантаження без згоди учителя

Добрий день! Минулого року наш ліцей(у селі) було реорганізовано у філію і приєднано до опорного закладу у місті. Ми працювали за тижневим навантаженням згідно з обов’язковою кількістю годин щодо вивчення предметів, визначених МОН(у мене, до прикладу, 11,5 годин). На даний момент, у останній робочий день, директор опорного закладу в категоричній формі вимагає щоб усі, без винятку, учителі підписали згоду на планове педагогічне тижневе навантаження у розмірі 9 годин. При цьому, у самому опорному закладі кількість годин на 1 вчителя - 16. Директор опорного закладу нічого не пояснює, лише вказує на той факт, що минулого року ми були звільнені(через реорганізацію) і прийняті уже до опорного закладу з неповним тижневим навантаженням. Жодних документів, при цьому, ніхто з нас не підписував.Чи має право директор вимагати з працівника у якого, наприклад, було 15 годин, підписати згоду на планове тижневе навантаження у розмірі 9 годин? Дякую!

Як це нічого не підписквали? Ви мали ознайомитись з наказом про звільнення та наказом про прийняття (більше того, для прийняття мали писати заяву). Якщо прийняті на неповне навантаження, то в першу чергу годинами забезпечуються вчителі, які працюють на повне, а потім, якщо щось лишилось, години дають тим, хто працює на неповне

1 Вподобання

Дякую за Вашу відповідь. Проте, у опорному закладі теж усі працівники прийняті на неповне тижневе навантаження(знаю точно). Але у них по 16 годин, а у нас - по 9 годин. Найбільше цікавить саме цей момент - наскільки законно діє директор щодо розподілу годин між працівниками опорного і філії?

Директор нічого не порушує. Правильно б було взагалі щоб певна кількість працівників працювала на повне навантащення, а інші звільнені.