Відпустка вчителя

Добрий вечір. Буду вдячна за відповідь. З вересня 2022 вийшла на заміну вчителя, спочатку писала заяву на 3 місяці, бо вчитель вибирала відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, а з грудня по червень написала заяву на заміну. Чи маю я право піти у відпустку за пропрацьований період, а після відпустки звільнитися?(з вересня не буду виходити на заміну).Чи можу бути звільнена 16 червня(кінець навчального періоду)? І скільки днів відпустки мені мають оплатити? Дякую

А тепер, будь-ласка, поясніть для таких “особливо обдарованих” як я. Ви не є вчителем, а з вересня працювали вчителем за сумісництвом на заміні?

Є вчителем початкових класів. Але цей рік працювала на заміні основного працівника.

У так Ви не працювали на якійсь окремій посаді на яку були оформлені (ну от якби Ви по договору були прийняті за строковим договором на посаду бібліотекаря), а просто виконували роботу по заміні, а отже не можете з цієї роботи і звільнитись, і не можете мати якусь окрему відпустку. Звільнитись Ви можете, якщо зовсім підете зі школи. Просто Ви можете відмовитись від роботи по заміні з наступного навчального року. А оплата відпускних буде включати всю заробітну плату, яку Ви отримували протягом року (в тому числі і по заміні)

1 Вподобання

Суть питання заключається в тому, що чи можуть мені відмовити у відпустці? Я пропрацювала цілий навчальний рік( на заміні основного працівника), за цей рік у мене і має бути відпустка. Але, сказали, що я працюю тільки до 16 червня(коли кінець навчального року), а далі можу забирати документи. Тобто у відпустку не відправляють( я розумію, що все одно відпускні нарахують за пропрацьований період), але для мене краще, щоб я пішла у відпустку, бо це ще буде трудовий стаж йти, а вже після відпустки забрала трудову

Ви мене геть заплутали. То Ви не працюєте за основним місцем роботи вчителам + заміна? Ви просто працювали на заміні в цьому році за договором? Будь-ласка, наступного разу, коли будете ставити питання, детально описуйте ситуацію, якщо хочете отримати адекватну відповідь. Якщо Ви працювали не за основним місцем роботи, а лише за строковим договором ЦПХ, в якому вказано, що Вас винаймають на період роботи від 1 вересня 2022 року до 16 червня 2023 року, то відпустку Вам не дадуть (якщо це не було прописано в договорі), але виплятять компенсацію за відпустку.

1 Вподобання

Так, тільки на заміні. Дякую за надану відповідь, мирного дня нам :heart: