Оплата відрядження

Вітаю! Потребую юридичної допомоги. На ім’я начальника відділу освіти пишу заяву: прошу дозволу відбути з… по… для участі у тренінгах… Лист від ГО, яка просить сприяти і повідомляє, що сплачує мені проїзд, проживання, харчування на час тренінгів, додаю. Завуч в табелі ставить ВД.
Результат: дні відрядження по факту стали днями без збереження заробітної плати. Бо якщо щодо відсутності командировочних так званих було зі мною обумовлено, то на середньомісячну чи середньодобову зарплату я все ж розраховувала. І так двічі. Перший раз прогавила, не звернула увагу, а другий раз отримана зарплата різонула гарненько. Головний бухгалтер зіслалася на Постанову 800 - підвищуйте кваліфікацію, де хочете самофінансуванням - ми не ініціювали, відпустили вас з роботи.
Здається, я маю право на зарплату, навіть якщо я сплачую за участь в якомусь навчанні самостійно. Але ж якщо про самофінансування, то то про оплату навчання, на яку я не претендую. А я веду мову про збереження заробітної плати, навіть тоді, коли відрядження на навчання ініціюю я, а не моє керівництво.
Дякую, якщо хтось допоможе розібратися. Найбільше прибило морально - підвищує мотивацію вдосконалювати в собі вчителя.

Це якась дурня. Якщо є відрядження, то є і заробітна плата, якщо немає заробітної плати, то це відпустка за власний рахунок, а значить немає і відрядних.

2 Вподобання

Так вас же не школа у відрядження відправила,тому без збереження. У мене за кілька днів сесія,я взяла виклик,йду в оплачувану відпустку на 10 днів ,а тренінги думаю ,до цього не відносяться

В тому то й справа, що якби не школа відряджала, то їй би не виплачували відрядні

Так це ініціатива автора під час навчального року підвищувати кваліфікацію. З якого дива школа повинна платити? Тим більше,я так зрозуміла,у неї є гарантований лист,що їй все платять . Помилка лише у табелюванні. Школа нічого не повинна в такому випадку

Ось я й кажу, що школа має визначитись: “труси надіти чи хрестик зняти”. Або платити відпускні і середньомісячнну, або відправляти у відпустку (причому зовсім не обов’язково за власний рахунок, можна дати частину основної щорічної, адже її не обов’язково брати підряд, можна взяти пару днів)