Правомірність довідок

Наскільки правомірно приносити довідку про вступ у коледж (академію, університет, училище) в школу після закінчення 9 (11) класу?
Поділіться досвідом та покликаннями на офіційні документи.

А навіщо? Якщо особа вступила в навчальний заклад, це буде видно в єдбо

Все так, але трохи не так ))))))
Раніше ми випускників 9-х класів ВИПУСКАЛИ зі школи, а далі вони писали заяви про зарахування у 10 клас. Але з 2018 року (16.04.2018 р, № 367 “Затвердження порядку зарахування…”) ми ПЕРЕВОДИМО ВСІХ 9-класників у 10 клас. А це означає, що на 1 вересня наступного навчального року вони є учнями школи. Тому і видається наказ про так зване “працевлаштування” випускників 9 класів (а для цього потрібна довідка, що дитина десь навчається)
Скажете що це якийсь дибілізм ?
Відповім - так дибілізм !!!
Але спробуйте пояснити інституційному аудиту, що це дибілізм.

1 Вподобання

можливо й так. дякую за пораду.
але як дітей шукати в тому ЄДБО ?

для того чи “потрібна довідка” й просимо покликАння на офіційні документи.
бо якщо просто хтось із адміністрації закладу скаже, що треба, то не документ

Немає ніякого покликання. В тому то і справа, що дирекція не може ВИМАГАТИ ніяких довідок. Школа може виключно ПРОСИТИ про це. І якщо колишній учень “пошле” всіх подалі, то у школи немає абсолютно ніяких засобів та методів впливу.
Зате інституційний аудит такі довідки вимагає. Якщо їх немає - робить висновок у своєму заключенні, що порушено права дитини, так як документально не встановлено, що вона продовжує навчання. І це не вигадана історія - це реалії, з якими я стикнувся.
Я взагалі не розумію для чого те ДСОЯО. Це абсолютно непотрібна, паразитична організація яка імітує активну і “потрібну” діяльність.

1 Вподобання