Призначення на посаду вчителя початкових класів

Маю вищу педагогічну освіту з відзнакою за спеціальністю “вчитель української мови, літератури та зарубіжної літератури” (стаж 19 років). Дирекція школи пропонує піти працювати за посадою “вчитель початкових класів”. Чи можу я працювати не за фахом, спираючись на нові нормативні документи “Про освіту”, “Профстандарт вчителя початкових класів” та нове положення про атестацію педагогічних працівників яке почне діяти з 1 вересня 2023 року. Чекаю на відповідь!

Так ,можете.Тільки потрібно щорічно проходити курси по початковому.Була в аналогічній ситуації…Тільки в мене англійська мова вища освіта.Прийшла на посаду вчителя початкових класів маючи 1 категорію по англійській мові.То вони мені 2 роки рахували по розряду ,бо не знали ,що моя категорія розповсюджується на все…і навіть на початкове…Потім доплачували…

Не думаю, що питали досвід, який був раніше. Мається на увазі те, що б3де з 1 вересня 2023. Найкраще зробіть офіційний запит “автору” документу нехай дасть роз’яснення (маю на увазі МОН)