Чи має право викладач не ставити трійку?

Минулого семестру в коледжі викладач поставив трійку, аргументуючи, що оскільки воєнний стан, то відраховувати заборонено, цього семестру впирається і каже “я хочу, щоб тебе відрахували, тож трійку цього року не поставлю”. В нього є підстави, що я не відвідувала його предмет, і більш нема змоги н-ку виправити, бо вже через 2 дні іспит (не з його предмету). Скажіть, чи це дійсно так буде? Я чула, що відраховувати не можна зараз. Чи щось змінилось? Тому що в минулому семестрі вона так не казала, хоча теж могла. А зараз я так розумію вже мають право на неатестацію і відрахування, якщо один предмет майже не відвідував?

Не чула ніде про заборону відраховувати тих, хто не справляється з навчальною програмою. Може дасте посилання на документ? Тоді можна подивитись чи є він чинний, і які були до нього зміни

2 Вподобання

Хоче хабаря, я так думаю. Класика

Чому Ви вважаєте, що вчитель хоче хабар, якщо авторка сама визнала, що не відвідувала занять, за що й отримала цілком заслужену неатестацію? Тепер що, якщо ставиш заслужену 2ку, або 0 (бо на 2ку навіть не дотягли), то означає що хочеш хабар? Дівчині один раз пішли на поступку, вона вирішила, що завжди може нізащо мати 3, а винуватий вчитель?

3 Вподобання

Так зараз війна, багато хто не відвідує пари на дистанційці. Я не адвокат, просто зараз важкі часи, студенти десь працюють, крутяться, щоб мати на прожиття. За моєї пам’яті викладачі просто так дарували студентам трійки з жалості. Ситуація дійсно невтішна.

Вам вже відповіли, та я додам. Я вважаю, що викладач правий.
Можливо не відчислять, бо в принципі Ви праві, що військовий стан.
Взагалі в залежності від навчального закладу. Можуть, наприклад, цей семестр неатестувати, але дозволять продовжувати вчитися, і в наступному здаєш усі хвости. Ну до диплому вже точно треба все закрити.
А взагалі я б не стала агритися на викладача. Якщо він Вам закрив перший семестр на 3 просто так за прогули, на такого викладача треба молитися. Звісно, що він не хоче вдруге ставити 3, бо це вже трохи нахабність студента. Я його розумію. Треба хоча б трохи щось здати чи походити на пари, щоб заслужити. Для чого тоді поступати вчитися?
Тим паче, якщо освітній процес продовжується, чи то в очному, чи то в дистанційному форматі, треба ходити здавати на пари якісь роботи. Де це бачено, щоб ставити 3 за “ну ти ж тут вчишся. Поступив же. На тобі, за гарні очі”. Ніхто не зобов’язаний тягнути студента до випуску.
І я не розумію, чого пані taffiflaffi каже за хабар, якщо в цілому все справедливо. Один раз подарували 3, але не все ж навчання малювати бали. Або переходь на заочну й все одно здавай роботи згідно за законом про освіту, або відчисляйся. Звісно, зараз важко та багато студентів працює або роз’їхалися, та це не звільняє від обов’язків покладених на них при вступі до вищого навчального закладу.

1 Вподобання