Перевступ та його алгоритм

Добрий день. Зараз я навчаюся в академії (бюджет), але зрозуміла що ця спеціальність зовсім не для мене, тому планую забирати документи з акедемії аби вступити до іншого університету (на контракт). Який алгоритм дій при цьому мені потрібно виконати? Минулорічне НМТ ще дійсне в цьому році, але чи не потрібно мені зробити ще якийсь додаткові вимоги? (Уточнення: мої спеціальності ніяк між собою не повʼязані, я знову вступаю на перший курс, адже мої дисципліни вивчені за цей рік не відповідають вимогам для вступу на іншу спеціальність).

якщо Ви вступаєте, а не переводедесь, то нічого Вам додатково не потрібно. Вступаєте так само, як вступали в минулому році. Дивіться лише вимоги до вступу, бо може Ваша спеціальність серед тих, на які вступають не за НМТ, а за творчим іспитом

Дякую за відповідь! :white_heart:

Навіть якщо це зовсім різні спеціальності, Ви все ж візьміть в попередньому вузі академічну довідку з переліком складених дисциплін. На 1-2 курсі в більшості закладів вмвчають загальноосвітні предмети на кшалт політології, соціології, історії України, філософії, які Вам можуть перезарахувати. Бо філософія однакова і для ветеринарів, і для космічних інженерів.