Правова допомога батькам

Чи має право директор показувати зошит учня 1 класу на педраді і засуджувати батьків,що дитина не навчена писати і не читає на кінець навчального року?Сім’я благонадійна і забезпечена.
Це вина вчителя чи батьків ,що дитина не вміє і не знає?В класі 8 учнів(

Наскільки я розумію, не все так однозначно. І в даній ситуації винити когось одного–тупо. Дитина ще маленька і за неї повністю відповідають батьки. Тому частина відповідальності за навчальний процес (виховання,підготовка до школи, мотивації, загальний контроль знань дитини) лягає на батьків. Тобто, якщо дитина непосидюча, погано запам’ятовує, їй важко навчатися й концентруватися, невмотивована–рідні допомагають впоратися з проблемами. В той час як вчитель теж несе відповідальність: допомагає дитині з предметом, різні методики викладання, доповідає батькам про стан справ і т.д. Тільки сумісна співпраця трикутника “вчитель-батьки-учень” допоможуть дитині гарно навчатися. Якщо ж або учень лінується, бешкетує чи спить на уроках, не вчиться, або ж батьки не цікавляться шкільним життям дитини, або вчитель не докладає достатньо зусиль – гарної успішності не буде.
Щодо директора, то на педраді зазвичай(ніколи) не висміюється"погані знання"учня. Лише береться тема для обговорення освітніх проблем та їх подолання. І зошит, як приклад. Можливо були причини для того, щоб директор казав про недбалість батьків. Цей фактор теж не варто відкидати.
І від себе додам, що не така вже й страшна трагедія- не навчатися гарно читати чи писати в 1 класі. Приходять в 5 клас й все одно читають по складах. У кожного свій темп розвитку й мотивація. Навіть, якщо в класі 8 учнів й вчитель встигає попрацювати з усіма. Тому краще не травмувати дитину комплексами, а навчати потихеньку і спокійно. Головне підтримка й допомога усіх дорослих.
Якщо я в чомусь не права, хай мене виправлять😅

Вчитель не може присвячувати всього себе лише одній дитині, яка не вміє читати. Поза школою навчати і виховувати дитину мають батьки. Чому їх не хвилює розвиток дитини? До чого тут вчитель? У мої часи в мене була техніка читання в 1 класі 60 слів, а в однокласниці - 1 слово, то я пам’ятаю, її віддали навчатись потім до іншої школи для дітей з вадами інтелектуального розвитку. Вона не тягнула програму середньої школи, хоча була вже семирічкою, а я п’ятирічкою.