Чи може географ-еколог за дипломом викладати дисципліну "Біологія і екологія"?

Добрий день, допоможіть розібратися.
Ситуація: за дипломом (2012 рік випуску), я викладач географії та екології. Відповідно до додатка мала в університеті предмет Біологія (180 год), але нам нажаль не вписли цю спеціальність в диплом(
Запитання: Чи маю я право викладати дисципліну “Біологія і екологія” в коледжі, якщо пройду стажування чи підвищення кваліфікації, власне з Біології, якщо так, то яка потрібна кількість годин ПК(мінімальних 30, 150 чи 180).

Ще одне трохи дивне запитання, колись мені колега казала, що якщо в дипломі (додатку) є 180 годин якоїсь дисципліни (в моєму випадку дійсно суміжньої), то це дає право/можливість за умов підвищення кваліфікації викладати цю дисципліну.

Якщо цю дисципліну викладають просто вчителі біології за освітою, навіть без додаткової кваліфікації (екологія, географія, хімія…), то логічно що еколог теж може, адже цей предмет складається фактично з двох рівноправних.:face_with_monocle:

Чи це право дасть мені тільки додаткова освіта!? Тоді чому просто біологи можуть викладати :thinking:?

Буду вдячна за відповідь, і окремо за нормативну базу підтвердження чи спростування такої можливості🙏.
Слава Україні :blue_heart::yellow_heart:

Скоріш за все, Вам не нададуть тут відповіді (бо вже 21 день пройшов) - я б радив, якщо Ви ще не знаєте, зателефонувати до МОН України (знайдіть в Гуглі їх номер). Якщо це не до них, то спитайте, де ще можна про це дізнатись.

1 Вподобання