Чому неможливо фахівцю перезарахувати профільний предмет?

Маю диплом за спеціальністю “Українська мова та англійска мова”. Зараз навчаюсь в медичному виші. В нас є такі предмети, як українська мова та англійська мова. Викладають мої колеги, які мають такий самий диплом. Я не можу зрозуміти, чому мені забороняють перезараховувати ці предмети, якщо я вже їх проходила в інституті? На моє прохання перезарахувати, мені відповідають, що “Українська мова за проф спрямуванням” та “Англійська мова за проф спрямуванням” не перескладаються. Я не розумію чому? Чому цих спеціалістів тоді допустили до викладання, якщо вони також не проходили курс медичної англійської чи української? Чому їм дозволили одразу ж після закінчення вишу викладати, а мені не дозволяеться перезараховувати цей предмет? Тобто викладати предмет можна, але зарахувати, що я його знаю не можна? Якийсь оксюморон виходить. Як таке можливо? Чи може пройти якийсь тест з медичної англійської, щоб закрити цю тему у виші і не доводити, що в мене є знання з цього предмету? Просто не хочеться витрачати час на те, що вже я вивчала. Що порадите?

Тим паче, що пари в медичному тривають по три години, то це просто втрата часу, який я могла б присвятити вивченню тої ж анатомії…

Перезарахувати мають право лише один і той же предмет. У Вас предмети різні. Тому виш нічим Вам допомогти не може. А ось чи можуть Вам зарахувати за оцінку по предмету якийсь сертифікат, то це взнавайте у виші. В минулому році, для українських студентів безкоштовно відкрили міжнародні освітні програми, і в деяких вишах зараховували замість деяких робіт певні сертифікати за певними програмами (викладач вказував студентам які саме програми будуть зараховані за його предметом)

Так предмет “Англійська мова”. Що значить "один і той самий? А нічого, що в мене диплом навіть є з цього предмету?
Інакше навіщо тоді диплом, якщо він дає права викладати предмети за цією спеціальністю? Чому тоді викладати його можна людині, яка не проходила цей предмет??
(Знов оксюморон в запитанні)

В нас такого не було в виші.

Ви не вивчаєте зараз предмет “англійська мова”. Ви вивчаєте “англійська мова за професійним спрямуванням”. Ви самі це написали. Коли я давала приклад про минулий рік, у мене син навчався в магістратурі, і теж проходив таке навчання за програмою “англійська мова в хімічній промисловості”, і отриманий сертифікат йому зараховували лише за частину балів про предмету, а не повністю за весь курс. Що стосується Ваших викладачів, то це не до мене питання, а до них. Можливо після університету вони теж проходили навчання за якимись спеціальними освітніми програмами.

Перезараховують лише предмети з тією ж назвою та кількістю кредитів. Як це “читають ті самі з таким самим дипломом”? Ви доктор наук чи кандидат?