Добрий день.
Зараз знаходжусь на лікарняному у зв’язку з вагітністю і пологами. Але скоро маю писати заяву на декрет по догляду за дитиною до 3 років. Але з особистих причин вирішила вийти на роботу 01 вересня. До вагітності мала 20 год., класне керівництво, вела гурток. На моє місце взяли 2 вчителів. Директора попереджала, що можу повернутись з вересня.
Як правильно писати заяву: пишу на 3 роки, а перед 1 вересням, в серпні написати ще одну заяву, що хочу перервати декрет і вийти на неповне тижневе навантаження (всі години назад повертати не хочу, хоч б 1-2 класи) чи одразу пишу заяву і вказую, що йду в декрет з травня по 31.08? Як правильно оформити це юридично?
одразу пишіть що йдете у відпустку по догляду за дитиною до 3 років на період з (після завершення лікарняного) по 31.08.2023 року. Відпустка по догляду до 3 років в даному випадку не термін відпустки, а її назва
Добрий вечір! Я працюю вчителем початкових класів. Зараз у декреті до 28 січня 2024р. Але вирішила перервати ввдпустку і вийти на роботу з 15 серпня 2023р. Вчитель,який на декретному місці пішов у оплачувану відпустку до 28.08. Дирекція мене просить,щоб прийняти мене не з 15.08. згідно моєї заяви,а з 1.09. мотивуючи це тим,що потрібно буде повертати кошти за відпустку цьому вчителю.( він у відпустці до 28.08.) Чи взагалі має відношення її відпустка до того,що я вирішила вийти з 15.08? Адже відпустку і відпускні вона отримує за те,що ввдпрацювала навчальний рік. Так?
Так, має відношення. Тимчасового працівника, який займає “декретне” місце, приймають на роботу за строковим трудовим договором. У разі дострокового виходу на роботу основної працівниці, він підлягає звільненню на підставі [п.2 ст. 36 КзпП]. Тоді даний працівник рік не відпрацює, а одже повинен буде відшкодувати певні кошти.
Вийти раніше ви маєте право, однак з практики: чисто по-людськи я б радив погодитись або хоча б вийти принаймні 29.08 (простять з 01.09, тому що це додаткові заморочки для бухгалтерії).
Дякую за роз’яснення.
Скажіть будь ласка,а чи повинен вчитель заздалегідь попередити про достроковий вихід? На роботі мені сказали попередити за 2 місяці про те,що хочу перервати відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею 3 років.
Дякую за роз’яснення