Вступ за квотою-2. Чи маю таке право?

Вітаю всіх. Підкажіть, будь ласка. Я у квітні 2022 р. виїхав з ТОТ (окупована й зараз) за кордон, закінчив навчання в рідній школі, яка знаходиться на ТОТ, у травні 2022. Чи маю право та можливість на вступ за квотою-2 у 2023? Або на контракт за дистанційною формую навчання? Поки що не маю можливості повернутися. Дякую)

На квоту 2 Ви права не маєте. Але можете вступати на загальних підставах, в тому числі і на бюджет. Хоча напевне дистанційної форми на бюджеті не буде. Не знаю як де, але у нас на регіональному замовлення в цьому році навіть бюжет на заочній формі забрали

Все залежить конкретно від ВНЗ. Наприклад, у моєму ВНЗ поняття “дистанційна форма навчання” на юридичному рівні нема - в документах на вступ вказані або денна, або заочна форми навчання. Проте через бойові дії в Україні наразі всі студенти магістратури всіх форм навчання (заочка і денна) навчаються в моєму університеті дистанційно (тобто через зум та мудл). Денна дистанційна форма навчання - відвідуєш всі пари онлайн, заочна - відвідуєш начитки, коли сесія, і здаєш все в мудл. Умови ті самі, що завжди, і ті самі бюджетні місця та стипендії.
В інших закладах можуть бути свої фішки, наприклад, бакалаврат денної форми навчання у дистанційному режимі. Це треба телефонувати і питати по конкретних університетах, що вони пропонують. Наприклад, моя манікюрниця цьогоріч (2022) вступила на денну форму навчання у Львів (1 курс після молодшого спеціаліста), то пройшла на бюджет і теж вчиться дистанційно. Замість навчання пиляє нігті. Тобто в неї щодня повноцінний робочий манікюрний день, а за документами вона вчиться на денній формі. У сб і нд якісь там роботи пише, здає викладачам і ще й має стипендію.