Перевод з одного ВУЗу в інший

Я зараз навчаюсь на другому курсі університету, і вирішив перевестись в інший університет на кардинально іншу спеціальність(звістно я розумію що доведеться переводитись на перший курс), запитання в тому, чи збережеться при переводі бронь від армії та чи маю право я попроситу у свого університета оригінали своїх документів про закінчення школи і ЗНО?
UPD:
Після пилкого обговорення теми в мене трохи видозмінилось питання, можна якось вступити в інший вуз на перший курс без втрати відстрочки, якщо я навчаюсь на другому курсі в іншому університеті?

Ви не вірно розумієте основне: переведення на 1 курс немає. Перевестись можна лише на 2 курс. А на 1 курс можна лише вступити.
Якщо Ви в армії не служили, і не маєте 27 років, взагалі поки немає загальної мобілізації (наразі мобілізують військовозобов’язаних, а до 27 років Ви є не військовозобов’язаний а призовник. а призову в країні немає. Читайте чинне законодавство). Документи Вам не віддадуть доки Ви в них вчитесь. Якщо хочете вступати заново, скористайтесь відсканованими під час вступу документами).

1 Вподобання

Цитата Якщо Ви в армії не служили, і не маєте 27 років, взагалі поки немає загальної мобілізації (наразі мобілізують військовозобов’язаних, а до 27 років Ви є не військовозобов’язаний а призовник. а призову в країні немає. Читайте чинне законодавство).

Ви хоч розумієте, про що пишете? :exploding_head: До чого призов до мобілізації?
Військовозобов’язаними нє є особи, не взяті на військовий облік або зняті з нього. У новому Порядку зазначено, що взяттю на персонально-первинний та персональний військовий облік в державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях підлягають громадяни України з-поміж призовників у віці від 16 (у рік досягнення 17-річного віку) до 27 років.
Тобто чоловіки до 27 років автоматично стоять на обліку, якщо не інваліди.
Хто косив від армії і не служив, давно знявся з обліку, досяг віку 30 чи 35 років, тому спокійно вручають повістку на вулиці та змушують пройти медогляд і стати на облік.
В межах мобілізації та воєнного стану в Україні призивати до війська можуть чоловіків віком від 18 до 60 років, які не мають підстав для отримання відстрочення. У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, який передбачає збільшення терміну відстрочення до 5-ти років.

Про це свідчить опублікований на сайті парламенту текст законопроєкту №9142.

Хто не є військовозобов’язаним у воєнний час?
На сьогодні примусово не можуть бути мобілізованими: чоловіки старше 60 років, громадяни, непридатні до військової служби, громадяни, які мають право на відстрочення від мобілізації.

Навчання на денній формі дає право відстрочення від мобілізації. Саме тому вступ 2022 року вразив величезним попитом на отримання другої чи навіть третьої вищої освіти у форматі денної форми навчання особами чоловічої статі, яким вже сивина б’є в голову.

Цитата переведення на 1 курс немає. Перевестись можна лише на 2 курс. А на 1 курс можна лише вступити.

Це єдине, що Ви правильно написали.

У мене мобілізували сусіда, 23 чи 24 роки, ніколи не служив. Кинули в пекло, тепер залишився інвалідом. Мобілізують зараз всіх, хто не має блатів відмазатись чи броні.

Так. Я розумію. Саме тому, що прочитала не лише указ про мобілізацію, а й ЗУ “Про військовий обов’язок і військову службу” Про військовий обов'язок і ... | від 25.03.1992 № 2232-XII, і ЗУ “Про мобіблізаційну підготовку та мобілізацію” Про мобілізаційну підготовк... | від 21.10.1993 № 3543-XII. І там прописано, що “військовозобов’язані - особи, які перебувають у запасі” (тобто ті люди, які відслужили або отримали військову спеціальність на військовій кафеблі або у військовому виші). Нікуди 30-річних не зняли. А на вулиці їм повістки вручають бо не можуть знайти ні вдома ні за місцем роботи (купа людей не проживає за пропискою та не працює офіційно). Всім іншим повістки не на вулиці видають.
У мене сину 23 роки 2 рази в цьому році був у військоматі (знімався з обліку аби виписатись з гуртожитку, і ставав на облік для прописки), ніяких повісток йому не вручали. І таких як він повно, хоча повно і тих, які нічого читати не хочуть, а просто не отримують диплом про завершення навчання бо бояться у військомат піти і підписати обхідний.
А коли мобілізують таких як Ваш сусід, то це користуються незнанням. Його швидше за все у військоматі оформили добровольцем. Люди часто користуються тим, що інші не знають законодавства.
Тож не треба мені розповідати, що я неправильно написала, посилаючись на законопроєкт та досвід сусіда, чиїх документів Ви не бачили, а тому не знаєте як його оформлено на службу

1 Вподобання

Зараз ніхто не дивиться на закони. Людей силою б’ють і пхають в машини. Беззаконня, і нікому нічого не доведеш. Повістки теж ніби не мають права на вулиці виписувати, але ж роблять це. Он недавно скандал був з тернополянином, якого вбили на війні через 3 тижні після мобілізації, і цей хлопець до того ніде не служив і не мав освіти, яка відповідає військовому обліку.
Я Вам скинула, що таке військовозобов’язаний. Мають право мобілізувати всіх з 18 до 60. Призивати - до 27.

2 Вподобання

часто не мобілізують навіть тих, хто служив в армії але кому не виповнилось 27. а ось після 27 мобілізують навіть хворих. яІ що таке військовозобов’язаний, я Вам з закону виписала

Треба вчитися, я теж вступив на денну форму, щоб отримати другого магістра і паралельно вступити на PHD програму, не відраховуйся чел, Тіффані правильно написала щодо віку взяття на облік)

1 Вподобання