Документи на реєстрацію НМТ

Син закінчує коледж в цьому році.Але для подачі на НМТ потрібна справка зі школи про середню освіту.Після закінчення 9 класу він одразу перейшов в коледж і зараз вже навчається 4 рік.Диплом молодшого спеціаліста отримає в травні але для подачі потрібна справка зі школи.Чи надає коледж таку саму справку про навчання?Чи підійде справка якщо нададуть таку з коледжу?

Для НМТ справка нужна не “из школы”, и “из учебного заведения”, в общем. :slight_smile:
Она просто подтверждает, что именно в этом году абитуриент получит таки документ о ПЗСО. Так что колледж не в праве вам отказать. Думаю, их проинструктировали по этому поводу.
Бланк можно выгрузить на сайте, принести в колледж. Заполнят, подпишут, поставят печать, и все будет нормально :slight_smile:
https://testportal.gov.ua/protsedura-reyestratsiyi-2/

Якщо Ваш син наразі закінчує 4 курс, то повну середню освіту він вже отремав в попередні роки. Свідоцтво про її отримання має зберігатись в коледжі. Ваш син наразі має реєструватись не як випускник цього року, а як випускник попередніх років. І для реєстраціє треба не довідку про навчання, а саме свідоцтво. Попросіть в коледжі копію цього свідоцтва. Оригінал вони не віддадуть, доки син у них навчається