Відмова від учня

Доброго дня, хочу розповісти Вам ситуацію, яка трапилась зі мною в школі. Цього року мені доручили класне керівництво 5 класу. У нашій школі змішаний тип навчання, це також стосується і мого класу. Учень навчався дистанційно, на уроках моїх та інших вчителів присутній не був. Під кінець семестру мені пише мама цього учня, просить закрити всі оцінки через форс-мажори і війну, і через те, що вони знаходяться за кордоном. На пропозицію звернутись до вчителів окремо, вона звинуватила мене в пасивно-агресивній манері спілкування, і сказала щоб я сам все вирішував. Через деякий час вчителі частково закривали заборгованість, проте матір дитини почала телефонувати до адміністрації закладу і звинувачувати мене в тому, чого не було. З заучами я спілкувався, надсилав всі переписки і виправдовувався за те, чого не було, проте адміністрація у будь-якій ситуації ставала на сторону учня. У мене назріло питання: чи можна відмовитись від конкретного учня для класного керівництва, чи краще самому покинути клас найближчим часом, тому що ця людина доводить ситуацію до абсурду, а мою позицію ніхто захищати не збирається.

Змішана форма навчання передбачає обов’язкову участь учня і у очному навчанні і у дистанційному. Ні учень ні батьки не можуть обирати окремо або тільки очне або тільки змішане навчання. Тому в даному випадку скоріше потрібно поставити питання на якій підставі вчителі взагалі “закрили” оцінки.
Окрім цього в обов’язки класного керівника НЕ ВХОДИТЬ “вирішувати” питання виставлення оцінок (окрім “свого” предмета) - це виключно обов’язок вчителіів-предметників.
І взагалі у даному випадку дивує позиція адміністрації. Вони після 10 днів відсутності учня на уроках ПОВИННІ зробити подання у відповідні служби про те, що дитина не охоплена навчанням, а не “ставати на сторону учня”.
А от щодо відмови від окремого учня, то це не можливо. Але Ви запросто можете відмовитись від класного керівництва у даному класі.

3 Вподобання