Суміщення кількох посад

Допоможіть розібратися. Педагог має навантаження заступника директора 1 ставку+ 9 годин викладає предмет. Чи має право директор видати наказ про суміщення посад і додати цьому вчителю 10 годин іншого предмета? Чи може цей вчитель отримати доплату у розмірі 50% посадового окладу за суміщення посад відповідно до законодавства?

З 22.11.2022 одночасно рахувати години за кількома посадами заборонено. Тобто якщо раніше можно було заступнику, соцпеду і т.д. одночасно давати і оплачувати години викладання, то з цієї дати вони рахуються окремо. Мати більше 40 годин на тиждень категорично заборонено.
Тому ставка заступника (40 год) + предмет (9 год) є серйозним порушенням.

В межах 40 годин на тиждень за всіма посадами можливо видавати будь-які накази про суміщення.

У вчителя фізичної культури 15 год чи може він суміщувати посаду водія шкільного автобуса

Ні не може. За сумісницьвом він має право працювати лише на 0,5 ставки. А це якраз 9 годин.

1 Вподобання

Наразі інструкцію 102 ніхто не відміняв. Тому поки що ми керуємось “старими правилами” - ставка + 9 год.

Постанова КМУ від 22 листопада 2022 р. № 1306 Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій
ПЕРЕЛІК
постанов Кабінету Міністрів України з питань роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій, що втратили чинність

  1. Постанова Кабінету Міністрів України від 3 квітня 1993 р. № 245 “Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій” (ЗП України, 1993 р., № 9, ст. 184).

Наразі, постановою №1306 від 22 листопада 2022 року обмеження щодо тривалості робочого часу на роботі за сумісництвом працівників державних підприємств, установ, організацій, знято.

Чи можливо, щоб асистент учителя мав ставку і ще паралельно - 0.3 ставки на іншій посаді?

1 Вподобання

Можна мати не більше 40 годин на тиждень.