Переведення із польського до українського універу

Чи можливо перевестися із польського універу 1 курс до українського універу? З чого почати? Дякую!

1 Вподобання

Ні. Перевестись не можна. Треба до українського вступати

1 Вподобання

Де прописано? Які підстави? В інші країни діти переводяться, а назад дитина в Україну перевестися не може? Як то?

В другую страну учащийся переводится на основании или межгосударственного договора (признающего наше высшее образование), или договора между вузами разных стран.
Вы приходите в наш вуз и там вам говорят, что они могут вам устроить дополнительное обучение в таких вот конкретных иностранных вузах. Потому что канцелярии этих вузов договорились, что они признают сертификаты и учебные программы один одного и могут признать студентов этого нашего вуза - за студентов вообще.
Но у нас в стране - чуть больше 2х сотен вузов. А в мире их - тысячи. И некоторые вузы “там” о нашей стране знают только название (и могут на карте найти, если что).
Так что если хотите перевестись из польского вуза в наш - сначала спросите в польском вузе, с какими нашими вузами польский вуз имеет подобные связи.
Если тот вуз таких связей не имеет - наши вузы такого польского студента за студента признавать не будут! Нет таких так любимых вами оснований )

Так что первый ваш шаг - канцелярия польского вуза, с вопросом, какие украинские вузы про него знают на уровне межвузовских договоров. Если польский вуз ответит отрицательно - значит, для Украины ваш студент не является учащимся какого-то вуза и должен поступать в наш вуз на общих основаниях, как не имеющий высшего (не законченного) образования.

1 Вподобання

Дякую! А як щодо здачі ЗНО чи мультипредметного тесту? Не вивчалася історія України і українська мова для гарної здачі іспитів? От і запитую про перевод… Шукаю спосіб інший…

Вступ на 1 курс за результатами НМТ, якщо це обов’язково для цієї спеціальності.
Треба було думати раніше.

Гадаю, Ви розумієте, що перевестись з іноземного вузу в український можна лише на контракт,бо бюджетні місця зайняті тими, хто вступав в Україні, а на вакантні бюджетні місця переводять в першу чергу контрактників з цього вузу, а не осіб зі сторони. Якщо Ви готові навчатись на контракті, Вас з задоволенням взяв би будь-який вуз, якщо звісно мова не йде про найпрестижніші спеціальності в найпрестижніших вузах, де ліцензійний обсяг на контракт заповнений. Те, що в Польщі нашу країну “могут не найти на карте” а в нас не визнавати існування Ягелонського університету малоймовірно. Навіть з нашого провінційного педінституту їздять в Польщу студенти за програмою Еразмус мундус.
Але є одне “але”. На першому курсі переводитись в українських закладах освіти заборонено. Лише по результатам двох успішно складених сесій, тобто фактично перевод можливий лише з другого курсу. Це стосується бакалаврату. В магістратурі переводитись не можна взагалі, навіть на првністю аналогічну освітню програму. Отже Вам треба в будь-якому випадку закінчити цей рік навчання і вже вирішувати для себе, або переводитись кудись, де готові будуть Вас взяти на контракт, або складати НМТ і нажаль вступати знову на 1 курс, але можливо на бюджет.