Погоджуюся з Вашими словами на 100%. І нічого більш додати😊
Дуже дякую за розгорнуту відповідь. Відповів би раніше , але другий день весь вільний час дивлюсь Євгена, дякую за рекомендацію. Спочатку подумав -та урок 18 хвилин-фігня, але 18 хвилин вийшли у 2.5 години. Дуже гарна подача матеріалу. Мабуть я все ж на 122 піду. Часу вільного багато, можна поєднувати буде. Вища освіта не завадить, пройду його курс безкоштовний, а там вже по ситуації розвитку за гроші, теж скоріше всього до нього і паралельно університет. Зараз важко знайти нормальні курси, я гадаю що у нього буде нормальна рпограма та її виконання. У моїй ситуацїї і “корочка” не буде зайвою, і звісно знання.
Прошу) Рада що змогла допомогти😊 Бажаю успіхів!
Дякую за пояснення, мені 16 років, навчаюсь в коледжі в Кременці, хочу розвиватись в ІТ. Вмію програмувати на пітоні ТГ ботів та взагальному основи знаю. Думав іти в ТНТУ на 121 спеціальність, але думаю, що на 122 буде простіше. В мене рівень програмування початковий, тому буде важко (тим більше, це найскладніша спеціальність і велика конкуренція)
Прошу) У Вас все вийде😉 Бажаю успіхів!
Які ще є дешеві обласні центри (по типу Тернополя, але інші в західному регіоні) ?
Жила в Тернополі, навчалась в Кременці колись давно. Привіт землякам!
У Тернополі дешево жити, але не навчатись. ТНЕУ вважається дуже престижним ВНЗ з програмування, але там навчатись дорого. Мої всі друзі-програмісти, доволі успішні, закінчували ТНЕУ (бакалаврат або магістратура). Знання дають дуже потужні, хороші викладачі, є база. Проте, як каже мій друг, це все не відіграє ролі, якщо в голові пусто. Та і половина викладачів, з його слів, навіть нічого толкового не напишуть. Вони теоретики.
Мій брат обрав цей ВНЗ для навчання (3 місце на всеукраїнській олімпіади з інформатики). Навчанням задоволений. ФКІТ, спеціальність - 121 Інженерія програмного забезпечення.
В Пулюя навчатись дешевше і більший шанс бюджету, але і толку від такого навчання буде мало.
З недорогих міст на заході ще є Рівне. Є престижний інженерний ВНЗ НУВГП, але хороших програмістів звідти я особисто не знаю. Ще є приватний ВНЗ МЕГУ Дем’янчука, але це шарага, де видадуть диплом без знань. Навчання там дешеве. Там зазвичай вчаться для галочки. Є ще Луцьк. Недороге місто, хороші ВНЗ - Лесі Українки і політех. Але програмувати там не навчать.
Інші міста на заході України не такі дешеві, як Тернопіль і Рівне з Луцьком. Львів дорогий, навчання дороге, конкуренція на вступ велика. Чернівці та Франик теж не назвеш дешевими містами.
Привіт, я теж з Кременця, навчаюсь в Пед коледжі зараз. Чому ти кажеш, що в Пулюя дешевше навчання та толку з бюджету немає? Я зараз на 1 курсі коледжу, думаю куди йти, хочу на 122 ТНТУ. Як тобі цей ВНЗ для цієї спеціальності? Які є йому альтернативи на Заході?
ТНТУ не вважається престижним у програмуванні. Туди краще на механіка йти або щось таке. Сильних програмістів звідти не знаю, хоча у мене дуже багато друзів, що програмують на високому рівні (США, Емірати, ЄС). Програмування - це Львів і ТНЕУ (зараз ніби ЗУНУ).
Я думав іти на “Комп’ютерні науки” але не знаю чи зможу поступити, бо дуже багато бажаючих поступити на цю спеціальність і отже велика конкуренція. А ще й обов’язкова англійська в 25-му…
Що думаєш про це?
Англійська потрібна в цих спеціальностях, бо це сфера ІТ. Програмісти/інженери просто не можуть без англійської. Вона є просто всюди.
А яка різниця між 120-ми спеціальностями? 121 - розробка програм, 125 - кібер безпека та хакінг, а інші що роблять?
Навчаю приватні курси ІТ ось такі результати роблять мої учні https://turboavto.com.ua/
Теж хочу навчитися. З чого мені варто почати?
А что вы скажете про 123ю?
Скажу, что это та специальность, по которой я учился много лет назад сначала в техникуме (колледж), а затем и в университете ) Тогда эта специальность называлась “ЭВМ, приборы, устройства и сети”…
Больше физики, микроэлектроника и цифровой техника. Научат отличать транзистор от трансформатора, а резистор - от тиристора. Автоматика, переходные процессы в цепях, потребляемая мощность, расчет цепей. Ну и, само собой - то, что дается по ИТ и на всех других 12х-специальностях: программирование, проектирование, немного экономики и управления проектами.
На примере нашего неспокойного времени, специалист с таким бакалаврским дипломом (если реально учился) способен спроектировать и собрать из кучки деталей дрон, запрограммировать его, и управлять им с мобилки ) Спецам с других 12х-специальностей знаний на это - не хватит.
Девушкам на такую специальность не рекомендуется идти - половину предметов они не осилят: врожденной усидчивости хватит, но понимание будет для них реально недостижимым - проверено.
Имея такие дипломы, сейчас я, все же, работаю прикладным программистом для систем управления предприятиями (ERP, CRM). Участвую в международных проектах, не выходя из дома )
Дома, в качестве хобби, иногда паяю и собираю всякие мелкие умные устройства с лампочками, экранчиками и моторчиками. Ну и починяю всякое для дома, для семьи, потому что понимаю, как оно работает )
Так что, если упор на аппаратуру не пугает - вполне перспективная специальность. А после войны, я бы даже сказал - будет еще больше востребованная. Но - надо готовиться не только конспекты писать, но и руками что-то “электрическое” делать )