Дуже важливо допоможіть будь ласка

Чи можуть батьки подати замість не документи і написати заяву і договір на платне і чи буде це вважатися юридично сильним документом а то батьки подали але я не вчився і хочу забрати документи а інститут їх не віддає. Дзвонив до них ще на початку навчання що не буду учитись але мене послали тихенько щоб я не зрозумів що робити і заяви я не написав а тепер в кінці першого півріччя не віддають документи. Платити треба? Підпис мамин на всьому ( я повнолітній ні разу там не був так як дзвонив на початку і говорив що не буду вчитесь зам декана а він мене просто обманув не сказавши що треба робити а тепер пробують крутити під себе цю ситуацію щоб я платив

Як думаєте є шанс не платити чи платити прийдеться?

Весь закон перерив нічог оне знайшов в такому випадку чи треба платити чи ні

То, что вы, совершеннолетний, поступивший в вуз, не знаете что делать - это нехорошо. Если у вас получилось поступить, то вы могли заметить, что поступают - через заявление о поступлении и приказ о зачислении. Пара очень важных бумаг, с подписями и печатями.
Дальше, логично предположить, что отчисляться (так официально называется ваше “забрать документы”) - надо тоже через заявление и приказ об отчислении.И здесь действительно никакие звонки не являются легитимными.
Пишите заявление “хочу отчислиться по собственному”, на имя декана, несите в канцелярию вуза или отсылайте в вуз письмом с уведомлением и ждите ответа через 10 дней. Потом будет приказ об отчислении. И уже на основании этого приказа вам отдадут ваши документы. И именно с даты приказа об отчислении вы юридически уже не будете ничего должны вузу, в котором уже не будете числиться.
Но до этой даты вы все еще являетесь студентом и должны выполнять все пункты договора, который был подписан при поступлении.

Дякую а те що я повнолітній а нічого не підписував і не подавав немає значення?…

Ви напевно не до кінця зрозуміли але подавала документи мама а не я і підписувала все вона без будь якого доручення і питання полягає в тому чи має вона право за мене подавати документи і писати заяви так як я повнолітній і чи вважається такий договір дійсним.

звісно за Вас ніхто нічого не міг подавати. Виш мав вимагати нотаріально засвідчене доручення. Але дзвонити тут ні чого. Пишіть лист з вимогою повернути Ваші, незаконно вилучені документи. Надсилайте лист офіційно поштою. На лист вони зобов’язані відповісти. Залежно від відповіді можете подавати до суду

1 Вподобання

Дякую Вам……!!!