Відсрочка від армії при навчанні в інституті

Доброго дня! Якщо я навчаюсь у 2 навч закладах ( коледж і інститут) з і натитуту заберу документи за власним бажанням, те що я навчаюсь в коледжі вже буде не важливо і відстрочка буде неможлива і мене заберуть до армії? Поступав одночасно, але в інститут могли зарахувати на 5 днів раніше.
2 питання: якщо я повнолітній а батьки подавали документи і поставили свій підпис, а я взагалі ні разу в інституті не був ніколи чи має такий підпис юридичну силу, так як я повнолітній і вроді за мене ніхто не має права підписувати документи а я сам їх не підписував
3. Якщо я не сплачував за навчання в інституті взагалі і не був там ні разу, при забрані документів з нього я маю оплатити навчання чи ні?
Дякую дуже всім хто відгукнеться, справа дуже важлива

  1. відстрочка діє лише там, де Ви навчаєтесь на стаціонарі. На два стаціонари Ви зараховані бути не могли. В якомусь закладі Ви зараховані на стаціонар, в інший - на заочну форму. Заочна форма не дає відстрочки.
  2. Батьки не мали права подавати за Вас документи без доручення від Вас.
    3 питання витікає з 2-го. Переконайтесь чи дійсно Вас зараховано на навчання.

Дякую дуже, а де я можу точно взнати чи я навчаюсь, в Інтернеті є якась база чи це по місцю навчання вони скажуть чи я є і якомусь реєстрі? Як мені перевірити чи я точно навчаюсь в навчальному закладі?
Доручення від мене не було ніякого дякую

У Вас має бути підписаний договір укладений з навчальним закладом, на сайті вишу можете спробувати знайти нака про зарахування. У крайньому випадку, якщо Ви дійсно навчаєтесь в коледжі (а не лише зараховані на навчання), то можете підійти до куратора, щоб допоміг перевірити Вас в базі ЄДБО

В коледжі я вже сесію здав, а договір про денну форму навчання маю і з коледжу і з інституту, не розумію як таке може бути так як ви пишете що на 2 денних вчитися разом не можна ( то як могли мене зарахувати в 2 різні навчальні заклади ( але на різні спеціальності) це означає що щось не так тоді ( це знаяить що я десь не вчуся офіційно? Хоча вроді як договори є обидва і так далі як таке може бути?

Цей текст в договорі що підписаний моєю мамою але з моїми даними ( підписом моєї матері а не моїм відповідно) не означає що вона вказуючи дані іпн і паспорту мого, мала право підписувати і це вважається таким дже рівним за силою підписом як і мій цей договорі? Типу сам факт передачі нею моїх даних це не означає моя згода і мій дозвіл на підпис нею документів ( доручення моє)? Сам факт що вона має ці дані і надає їх в договорі не означає що вона діє від мого імені і договір має юридичну силу?

все це може бути оспорено в судовому порядку, якщо з Вас вимагатимуть гроші. Інше питання розібратись де Ваші документи. Якщо Вана тути віднесла лише копії, то можете взагалі не перейматись. А ось якщо оригінали в них, а копії в коледжі, то гірше. Вам треба починати переписку (офіційну) з університетом аби віддали документи

Оригінали і в коледжі і в інституті я закінчив коледж раніше і на основі оригіналів від коледжу я поступив в інший коледж а на основі оригіналів від університету який я закінчив раніше поступив в інститут . Оригінали і в коледжі і в інституті ( я закінчив 2 навчальних заклади і поступив знову в 2) і на основі тих 2 які закінчив раніше я поступив знову в 2 і в обох оригінали моїх попередніх навчальних закладів

Вище дав вам відповідь дякую

Скажiть будь ласка, я можу на двох маг. на стац. навчатись? Планую лiтом ще на 2 вступити на денну форму, бо 1 закiн. в листопадi. Чи можливо таке? На двох бюдж не можу, а якщо на контракт?
Ось тiльки це в Законi знайшов:
“16) навчання одночасно за декількома освітніми програмами, а також у декількох закладах вищої освіти, за умови отримання тільки однієї вищої освіти за кожним ступенем за кошти державного (місцевого) бюджету;”

одночане навчання на двох стаціонарах неможливе. Обов’язково за однією програмою має бути заочна форма

Це на рівні Закону? Або Статуту ВНЗ?

можвливо навчатись на двох стаціонарах, наче. на одному з них за інд. планом. так навчаюсь я, а також товариш, вступали у цьому році. просто один контракт, інший бюджет. навіть в одному закладі можна вчитись на двох стаціонарах, - пояснила приймальна комісія.

1 Вподобання

Писав тут якийсь експерт, що можна вчитись одночасно на 2х стаціонарах. І кому тут вірити?

На двох стаціонарах можна навчатись.
Я сама не вірила, тут юристи приносили відповідні статті законодавства.
І я знаю, що у мене знайома так вчилась.

1 Вподобання