Право на відстрочку від призову навчаючись 2 закладах

Доброго дня! Якщо я навчаюсь у 2 навч закладах ( коледж і інститут) з і натитуту заберу документи за власним бажанням, те що я навчаюсь в коледжі вже буде не важливо і відстрочка буде неможлива і мене заберуть до армії? Поступав одночасно, але в інститут могли зарахувати на 5 днів раніше.
2 питання: якщо я повнолітній а батьки подавали документи і поставили свій підпис, а я взагалі ні разу в інституті не був ніколи чи має такий підпис юридичну силу, так як я повнолітній і вроді за мене ніхто не має права підписувати документи а я сам їх не підписував
3. Якщо я не сплачував за навчання в інституті взагалі і не був там ні разу, при забрані документів з нього я маю оплатити навчання чи ні?
Дякую дуже всім хто відгукнеться, справа дуже важлива

  1. Під час воєнного стану вас точно не призовують.
  2. Якщо на момент підпису ви були повнолітнім, то підисані батьками документи можна скасувати в судовому порядку.
  3. Вас повинні були автоматично відрахувати як такого, що не приступив до навчання. Якщо ні - то мають право вимагати оплату.

Дякую, а таке можливо що я вчуся одночасно в двох навчальних закладах на денні ( платні) формі навчання? А то мені ніша добра людина написала що такого не може бути. Але в мене получається так і договори є і в коледжі я здав сесію вже а з інституту маю договір є якась база де я можу перевірити чи я дійсно навчаюсь і до кого я можу звернутись зоб це перевірити?


Цей текст в договорі що підписаний моєю мамою але з моїми даними ( підписом моєї матері а не моїм відповідно) не означає що вона вказуючи дані іпн і паспорту мого, мала право підписувати і це вважається таким дже рівним за силою підписом як і мій цей договорі? Типу сам факт передачі нею моїх даних це не означає моя згода і мій дозвіл на підпис нею документів ( доручення моє)? Сам факт що вона має ці дані і надає їх в договорі не означає що вона діє від мого імені і договір має юридичну силу?

Є обмеження при навчанні на бюджеті, на платному такого немає. Перевірити свій статус можна на Виписка по фізичній персоні | ЄДИНА ДЕРЖАВНА ЕЛЕКТРОННА БАЗА з питань ОСВІТИ

Договір має юридичну сили до його скасування в судовому порядку. Якщо ви були повнолітній на дату зазначену в договорі, то підписання іншою особою є підставою для скасування.

І ще важливе уточнення - договори бувають різними. Якщо ваша мама підписала фінансовий, де взяла зобов’язання щодо оплати вашого навчання на себе, то це правильно. Якщо на зарахування, то скоріше за все його можна скасувати.

Дякую мама всі договори підписувала сама, підписувала 29.08. без дати, дату вони самі в клітинках написали заднім числом (15.08.) після її підпису своїм почерком без неї. ( другий екземпляр вона забрала сама кілька днів назад і там заднім числом написано 15.08 дата складання ) в день підпису їй екземпляру не видавали
Тобто з цього виходить що договір про просьбу навчання можна скасувати і забрати документи, а інший де «Договір про надання освітніх послуг » де вона вказувала суму за навчання і мої дані і сама підписала скасувати не можна і мені прийдеться заплатити так?

Дайте ще будь ласка відповідь

Для відрахування вам потрібно написати заяву за власним бажанням.
Скасовувати договори потрібно якщо є спір про право. У вашому випадку це вимога про оплату. Якщо до вас немає жодних претензій, тоді нічого робити не треба.

І це інститут повинен робити. Вони повинні подати позов до суду про стягнення коштів, ви у відповідь заявити про недійсність договору. Самостійно нічого робити не треба.

1 Вподобання