Пропуск строків переведення на бюджет

Доброго вечора. Відповідно до Постанови від 28 жовтня 2022 р. № 1224 Про затвердження Порядку переведення на навчання за державним замовленням, я відношусь до 4 категорії, але мій деканат не подав документи до 15 листопада, хоча була розмова про цю постанову, були питання з мого боку стосовно категорій, а допомоги 0. Ну доки дізнався за все, а строк минув. Що у такому разі можна зробити? У МОН кажуть, що деканат повинен був потурбуватись за це, та коректно проінформувати студентів тим паче боржників, та пропонують щоб я зараз подав ці документи або вирушівати питання з вузом. Але є важливий нюанс, це останній семестр та на наступній неділі екзамени, тобто подавати тепер документи мабуть запізно, бо зарахування буде у 2023 році, а випускні іспити ось на наступній неділі. Звертався вже до усіх до кого можливо було у вузі, ‘‘або ми тут не до чого, або не знаємо що тепер робити’’, або мороз повний. Невже тепер немає вирішення цього питання, скоро госи, до них недопуск, а мені навіть не можуть пояснти, що буде через недопуск.

Не розумію, як Ви хочете щоб Вас перевели на бюджет, якщо Ви вже випускаєтесь?

2 Вподобання

Тобто ця процедура передбачана наперед? Тi студенти якi зараз подавали до 15 жовтня, будуть переведени навеснi, а не зараз? Я ж тому й питаю, бо унiвер щось питати, взагалi сенсу немає, там щось незрозумiле розповiли, що студентiв у яка поточна заборгованiсть, неможливо перевести.
МОН як завжди не до чого тут, сказали, унiвер повинен був цим займатись, з ним й вирiшуйте питання.

Сформуйте чітко думку, нічого не можна зрозуміти.

Що не зрозумiло?) Я пояснив ситуацiю вже з усiх сторiн. Я пропустив строк переведення на бюджет, вiдповдно до тiєï Постанови КМУ вiд 28 жовтня, мав на це право. Строк пропустив, хоча дiалог з унiвером був з вересня мiсяця, єдинi вiдповiдi працiвника деканату, якщо його взагалi можна так назвати, були “нiкого не переводимо, або читайте самi”, деяких учнiв навiть не проiнформували про право на переведення. МОН каже розбирайтесь з вузом, вони повиннi були взяти органiзацiю на себе, а вуз каже що вiн тут не до чого, студенти повиннi були все самi, i взагалi у кого борг, тих не переводимо. Звiсно усi до кого можна було звернутись, пожали плечима, тому прийшлось сплатити. Але тепер питання, чи можу я подати на компенсацiю плати за кантракт, так як я не реалiзував право на переведення, можна навiть сказати, з вини вузу.

Я б на вашому місці звернулась до адвоката, який розглянув би це питання більш професійно.