Чи мають право зараз відраховувати?

Читав, що в період воєнного стану заклади освіти не мають права відраховувати (окрім випадків, коли завалив сесію). Але в коледжі сказали, що тих, хто мало відвідував онлайн заняття (навчання дистанційне), чи не здали всі роботи на електронну пошту будуть неатестовані в кінці семетру, після чого будуть відраховані з коледжу. При чому, це ті предмети, з яких немає екзамену, а просто оцінка в кінці семестру. Чи це законно?

За те, що не відвідував заняння, або не всі роботи здав взагалі не можуть відрахувати (не залежно яка форма навчання). Але, якщо Ви не пройдете атестації, та не наберете достатньо балів, то Вас не допустять до сесії. А потім відрахують за результатами сесії. Якщо немає іспиту, то є залік.

То я ж написав. Це ті предмети, що не виносяться на іспит. Просто викладач каже, що це неатестація. Хоча в наступногму семестрі вони продовжаться. Там влітку по ним буде іспит. Зараз нема іспиту, просто поточна оцінка на основі оцінок з семестру, а викладач все рівно наполягає на неатестації, і завідувач каже, що за цим іде виключення з коледжу. Не розумію. Чи це законно? Ще раз наголошую - з цього предмету, що неатестація, іспит влітку, а наказ про відрахування підписують зараз. Чи це законно?

то я ж написал: “якщо немає іспиту, то є залік”. Не може бути, щоб предмет не виносився ні на залік і на іспит.

Може. В нас під час навчання було кілька разів так, що предмет не оцінювався ніяк в кінці першого семустру, продовжувався в другому семестрі(тобто оцінки додавалися) і влітку був екзамен