Постанова про переведення на бюджет від 28 жовтня

Доброго дня, можливо хто зможе підсказати або пояснити деякі положення Постанови про переведення кантрактників на бюджет, дата Постанови від 28 жовтня. Ось у нас є постанова, яка стосується студентів вступивших до 2021 року включно, і я є дитиною убд, але у положеннях написано, особи з їх числа у віці до 23 років. Мені виповнилось 23 роки наприкинці вересня, тобто через те що уряд прийняв таке рішення у такий строк, я вже не підпадаю під можливість переведення?, чи може ще є можливість подати заяву з відповідними на це документами. І одразу спитаю, стосовно четвертої категорії, до неї відносяться особи з впо?, а то мій вуз мені каже, що там у четвертій категорії, такого немає.

Якщо б вам виповнилося 23 роки після подання (навіть наступного дня) документів, то ви би могли скористатися переведенням.

До четвертої категорії відносяться ті, хто зареєстровані на території бойових дій, у тому числі впо.

Зрозумів, отже тепер не підпадаю під цю категорію. Гадав, що є зв’язок з моментом подання у списки боржників, адже вуз повинен це робити був на початку вересня, як раз тоді було було 22, як факт вже тоді, повідомив про неможливість сплати. Але ключове слово, ‘‘повинен був’’. Я та інші одногрупники підпадали під четверту категорію впо, але нас ніхто непроінформував про цю постанову, і навіть навпаки до останнього казали, що ‘‘впо не переводять на бюджет’’ Як результат тепер строки подання на бюджет пропущені, і що робити з цим тепер, також незрозуміло. Дякую вам за відповідь.

Цiкаво, а якщо студент не оформлював впо, але знаходиться в Украïнi, вiн пройде по 4 категорiï? Це ж до уваги тодi береться iнфа про мiсто реєстрацiï, й фактично нiяк не перевiрити де саме учень знаходиться.

Приймається до уваги тільки місце реєстрації станом на 24 лютого, чи було оформлене впо та все інше не має значення.