Атестація чергова та позачергова

Мої вітання!
Цього навчального року адміністрація навчального закладу подала подання до атестаційної комісії першого рівня про позачергову атестацію на присвоєння педагогічного звання “викладач-методист”. На наступний рік у мене має бути чергова атестація на підтвердження раніше присвоєної вищої категорії (та пед звання старший викладач).
Чи правильно я розумію, що проблем із атестацією на наступний рік не буде і я зможу підтвердити вищу категорію та підтвердити, сподіваюся, присвоєне звання викладач-методист? (Сумніви посіяли колеги, оскільки говорять про два роки між атестацією. Хоча я розумію, що це стосується позачергової атестації, а не мого випадку). Дякую за відповідь.

  1. Доцільно провести атестацію в один рік: і підтвердити категорію, і присвоїти звання. Не розумію, що заважає це зробити.
  2. Типове положення про атестацію не містить вимоги щодо термінів присвоєння звання. Тому говорити про два роки при присвоєнні звання недоречно.
  3. Зробіть в поточному навчальному році так, як зазначено в п.1.
2 Вподобання

Чи я правильно зрозуміла, що я можу цього року атестуватися як на присвоєння звання викладач-методист, так і підтвердити раніше присвоєну вищу категорію.
Виникає запитання, чи потрібно було писати заяву на позачергове підтвердження вищої категорії?
Дякую за відповідь

Адміністрації закладу можна просто внести вас до списків. Тобто ваша позачергова атестація відбудеться з ініціативи адміністрації. Заяви в цьому випадку писати не треба, оскільки заява пишеться на позачергову атестацію з метою присвоєння кваліфікаційної категорії. У вас підтвердження.

1 Вподобання

Дякую за відповідь.
Ще підкажіть, будь ласка, на які пункти положення про атестацію опиратися. Бо говорять, що у положенні немає прописано, що можна швидше, ніж через п’ять років, підтверджувати вищу категорію. Дякую

П.1.9. Там, де йдеться про позачергову атестацію з метою присвоєння звання. Тут не зазначено, що при цьому не можна підтвердити наявну вищу категорію. А дозволено те, що не заборонено. Відоме юридичне правило.

2 Вподобання

Щиро дякую за відповідь