Відрахування з медичного вузу, перевступ

Доброго дня! в цьому році вступив на бюджет на 222 спеціальність Медицина. Так як навчання на медицині - це одразу магістр, то чи можу після відрахування з медичного мати право навчатися на бюджеті, але на бакалавраті в іншому ВНЗ?

навчатись може будь-хто. Але Вам все одно доведеться відшкодовувати вартість навчання. Якщо відрахуєтесь зараз, то за 1 семестр.

3 Вподобання

А ви не в курсі, якщо людина навчалась в 90х на бюджеті, і зараз хоче знов вступати, то якщо потрапить за конкурсом на бюджет, чи потрібно відшкодовувати? Чула, що якщо дуже давно навчався, то вже анулуюється той бюджет. Чи це так?

ні не анулюється. Просто Ви не маєте права на повторний вступ на бюджет. В ЗУ “Про вищу освіту” прописано, що кожна людина має право отримати вищу освіту за бюджетні кошти лише один раз (виключення, якщо за станом здоров’я людина не може працювати за даною спеціальністю). З 2017 року ввели систему відшкодування, коли можна навчатись повторно але відшкодувавши попереднє навчання. За 90-ті роки відшкодування немає. Просто не дозволяється повторний вступ на бюджет

1 Вподобання

те що Ви чули, може стосувалось профтехосвіти? Там можна повторно отримувати бюджетну освіту, якщо відпрацював за попередньою не менше 3 років.

Тоді за логікою відшкодування має бути не за такою ціною, як зараз, а за такою, як була в 90х роках. Тобто за рік тисяч 5 гривень?

За логікою, відшкодування навчання до 2017 не передбачене. Вам вже відповіли, що:

1 Вподобання

С чего вы решили, что в 90-х годах стоимость обучения за год 5000грн, если тогда и гривень то ещё не было? Вы ориентируйтесь по ценам 1995-96 годов эдак на 70 000 000 - 100 000 000 карбованцев.

1 Вподобання

На спеціальності “медицина” вважається, що ступінь бакалавра і магістра набувається одночасно, хоч диплом бакалавра не дається. До того ж підставою для вступу на нормальні магістратури є диплом бакалавра, а на медицину атестат ПЗСО, що буде відображене в додатку до диплому. І в додатку буде вказано, що термін навчання не 1 рік 5 місяців, як в звичайних дипломаз магістра, а 6 років. Ці дані видно в ЄДБО і система не пропустить Вас при спробі зайняти бюджетне місце.

1 Вподобання