Чи можливо поступити до університету на 3 курс з коледжу?

Добрий день, зараз на 1 курсі коледжу, і можливо рано про це думаю але планую поступити в університет, при вступі мені обіцяли, що я зможу вступити зразу на 3 курс багатьох Університетів але одного разу я випадково знайшов інформацію в інтернеті яка свідчить, що на безкоштовне так поступити не можна.

Чи правдива ця інформація? Моя степендія в 1500 грн. не скоро набере мені рік університету за 30000, це не виглядає дуже перспективно особливо вважаючи, що я зможу поступити в університет на безкоштовне з першого курсу.

Дякую за відповіді.

Зі свого досвіду розкажу. Але це було 2 роки тому. Можливо були і будуть ще якісь зміни за цей час.
Я закінчила коледж і перейшла на 3 курс в університет на бюджет. А деякі мої одногрупники на 2 курс.
Це цілком реально - бути на бюджеті в коледжі і вступити на базі молодшого спеціаліста в універ на бюджет на 2-3 курс.
Все залежить від університету й спеціальності. Кожний рік на вступну кампанію дають певну кількість бюджетних місць, або ж їх взагалі не буде. Я планувала в один університет на бюджет, а в тому році там був тільки контракт на ту спеціальність. Це як повезе.
Після 2 курсу коледжу усі студенти мали обов’язково здати ЗНО з математики і укр.мови (можливо вже 3 предмет додали-не знаю). В залежності від тих балів ЗНО формується рейтинговий список при вступі. Потім ще треба здати фаховий іспит в університеті. Там питання зі спеціальності.
Все просто: чим більше бали ЗНО й чим краще складений вступний фаховий іспит – попадаєш на бюджет.
Але є умова:
Вступити можна лише на споріднену спеціальність. Тобто, якщо, наприклад, вчився на 121 “Інженерія ПЗ”, тоді вибираєш лише зі спеціальностей “12*”, такі як 121, 122, 123, 124, 125, 126.
Якщо ж захочеться змінити напрямок професії, тоді вже тільки на перший курс універу; вступ як у одинадцятикласника.

1 Вподобання

Якщо Ви вчитесь зараз, то все залежить в якому році Ви вступали. 4 роки тому (зараз 4 курс коледжу) був останній набір на молодших спеціалістів. Саме вони й вступали на 3 курс бакалавра за своєю спеціальністю. Якщо Ви вступали пізніше, то здобуваєте рівень фахового молодшого бакалавра. Післяинього вступ не на 3, а на 2 курс бакалавра. Набір на бюджет є, але його дуже мало. Частіше за не популярними спеціальностями. Наприклад, якщо Ви навчаєтель на спеціальність “машинобудування”, то точно знайдете бюджет, а ось якщо на юриста, то точно ні. І ще, Вам варто буде пошукати бюджетні місця в різних вишах, бажано профільних (тобто, якщо Ви навчаєтесь на економіста, то варто шукати бюджетне місце не в найближчому технічному виші, а саме в економічному).

5 Вподобань

Думати справді ще рано, у нас щороку якісь нововведення вступної кампанії є. Особливо це стосується вступників після коледжу, то їм дозволяють на 3 курс вступати, то лише на 2, то дозволяють вступати лише за фаховим вступним випробуванням, то вимагають від них ЗНО як від школярів. Коли Вам прийде час вступати, невідомо, який то все матиме вигляд. Будемо сподіватись, що бюджетні місця на момент Вашого вступу все ще будуть.

1 Вподобання

Я закінчую навчання за спеціальністю 081 “Право” в коледжі і отримаю диплом молодшого спеціаліста (вступав 4 роки тому). Але всеодно скрізь повідомляли (приймальні комісії) що з моїм дипломом в усі університети можна вступати тільки на 2 курс

Якщо набір на 3 курс не буде оголошений, то і вступити на нього Ви не зможете

https://vstup.edbo.gov.ua/offers/?qualification=1&education_base=520&speciality=081
ось тут всі подібні конкурсні пропозиції. якщо переглянете, то є ті, в яких навчання 1 рік і 10 міс. Там не обов’язково вказаний 2 чи 3 курс, бо є таке поняття 1 курс зі скороченим терміном навчання. Можете переглянути, і за потреби передзвонити в ті виші, які Вам підійдуть

2 Вподобання