Атестація педагогічних працівників 2023

Чи може бути присвоєно учителю вищої категорії звання “учитель-методист”, якщо попередньо не було присвоєно звання “старший учитель” ?

Може. Типове положення про атестацію не встановлює черговості в присвоєнні звань. Тут головне відповідати критеріям, зазначеним у п.5.2 Типового положення про атестацію.

Добрий день. А як щодо термінів позачергової атестації на звання?!
У 2022 році здобула за результатами атестації вищу категорію, а цього року прохала начальницю відділу освіти написати подання про присвоєння “вчитель-методист”, так як маю певні методичні розробки та напрацювання, які активно презентую. Але у Департаменті спеціаліст (та, що за тарифікацію відповідальна) вирішила, що це нахабство - лізти поперед “старшого вчителя” та ще й на наступний рік, дали відповідь, що не можна раніше, аніж за два роки.
Та я ж пам’ятаю, що щодо звань у Положенні немає вимоги про 2 роки…
Ось так то)))

Типове положення про атестацію не встановлює ні черговості присвоєння звань, ні термінів, коли це можливо зробити після попередньої атестації. Можна, наприклад, на наступний рік. Якщо ви це знали, то чому не запитали норму положення про атестацію на присвоєння звання через два роки?

1 Вподобання

Справа в тому, що це питання в департаменті ставила начальниця відділу освіти і їй “чітко” відповіли - “читайте уважно Положення про атестацію”!!!
А скандалити з нею з цього приводу я вже не схотіла…просто вкотре пересвідчуюсь, що НЕ читають документи ті, хто їх має знати напам’ять!
Чекатиму на подання наступного року…)))
Дякую))

Доброго дня, підажіть будь ласка, я асистент вчителя працюю рік, зараз навчаюсь на магістратурі.
Коли має бути атестація?

Якщо ви раніше не працювали, то не раніше ніж через два роки перебування на посаді.

Доброго вечора. Я асистент вчителя. Атестуюся цього року. Мене “підштовхують” до участі у обласній виставці або написанні посібника, бо мовляв, маю підтвердити свій 12 розряд і представити свою роботу.Сказали, щоб обирала, що буду представляти. Що я можу зробити у цьому випадку, підкажіть, будь ласка?

Доброго вечора.Чи можна асистенту вчителя,який має 10розряд при атестацію надати 12 розряд.Загл.стаж 22р.