Сертифікат НУШ для студента педуніверу

Вітаю!
Підскажіть, будь ласка, як отримати сертифікат НУШ, якщо студентка педуніверситету на заочному хоче піти працювати в школу на НУШ.
Як мені відомо, запис на курси здійснюється тільки через школу в якій працюєш(прив’язка до місця роботи). А без сертифікату не беруть на роботу в школу. Замкнуте коло…
Невже, поки не отримаєш диплом, не можна працювати з НУШ? Чи можливо пед надає сертифікацію, чи ці навички автоматично входять в освіту і не потребують додаткових курсів?
Завчасно дякую усім за відповіді!
Мирного усім неба і перемоги :ukraine:

Поки не отримаєш диплом, взагалі неможливо працювати в школі. Безвідносно до того НУШ чи не НУШ

2 Вподобання

А хіба студентки педагогічного не проходять практику в школах?
В мене знайомі вже на 4 курсі працювали і на заочному в школі. Можливо їм пощастило, або університет направив🤷
Система звісно жах…Усі спеціальності працюють на останніх курсах, одні освітяни дуже вимогливі з дипломом. Совдеповщина якась)) Дякую за відповідь :blush:

Раніше так можна було, тепер ні.
Практика в школі - це не вчительство.
Ваші знайомі могли працювати, бо мали інші дипломи або ж це було до прийняття нового закону

1 Вподобання

Дякую Вам за роз’яснення😊 Все таке двояке: то можна працювати без диплому вчителя, то не можна, то такий закон ввели, то інший. Бардак якийсь в освіті😄

Бардак був завжди. В освіті все для своїх. Вам мають право відмовити, бо рішення приймає директор школи. Він може пригрівати місця для кумів і сватів. Сама через це пройшла. Мене двічі не взяли працювати, і одного разу була відмазка, що міністерство не ліцензувало дану посаду, мали скоротити і т.д., хоча в школі на 950 учнів потрібен соціальний педагог. І вуаля - через 3 міс там працювала дівчина, мама якої - похресниця мами директорки. Там завжди так було і буде, сфера освіти гнила.

2 Вподобання

Я Вам дуже співчуваю( Це жах оце кумовство😡Як неприємно й образливо. Ви дуже правильно сказали: гнила освіта. Або кумовство, або важко пробиваєшся, а тебе ще й гноблять за це.
Щиро бажаю Вам успіхів у роботі😊

Повірте, пішла працювати у приватну сферу (не пов’язану з освітою), то маю спокій і в рази більшу зарплату. Якщо маєте розум і цілі, біжіть від школи подалі. Там не будете розвиватись, тільки деградувати і всихати морально. Навіть якщо кудись пристроїтись, то там можуть “вижити” через пару років, знайдуть для цього будь-яку причину, витріпають всі нерви… Друга так вигнали, придумали безглузді причини, щоб просто всунути племінницю директора. І нічого не доб’єшся… Пішов у іншу школу працювати, має призерів олімпіад, дуже професійний педагог. Але в цій справі професійність програє блату, кумам, сватам, сусідам і т.д.

2 Вподобання

Так, дійсно є над чим подумати…Тріпати собі нерви, зарплата мізер(особливо початківцю), ніякого розвитку, діти й батьки все більш складніші, що вже казати за начальство. В мене сусіда чи кума немає в начальстві, тож…)) Ще й ці якісь безглузді закони. Одні складності. Звісно школа в Україні не та, що в Європі чи Америці, де поважають цю професію, шукають молоді таланти, гідно оцінюють цю працю. Що ж, дякую, розміркую над Вашими словами.

Реєструєтесь на платформах Наурок,Все освіта,вибираєте курси. Реєструєтесь в Грінченка,проходите курси. Я так робила,не будучи вчителем.

1 Вподобання

Дуже дякую за відповідь😊

Cкажіть будь ласка, якщо є вже вища освіта інженера і вчуся на магістратурі за 014 спец., чи можу працювати в школі? )

Писали тут не раз, що вчителем може бути будь-яка особа з вищою освітою будь-якого плану)

2 Вподобання

З приводу того, що в школу краще не іти, згоден, працюю репетитором на платформі, зп більша ніж оклад вчителя 2 категорії у 2 рази і немає відповідальності, але немає відтермінування від призову. Тому якщо викладач або вчитель жінка то краще працювати у приватній конторі)