Педосвіта для викладання у школі

Вітаю!
З 2020 року ВР ухвалила закон «Про повну загальну середню освіту»– вчителем зможе бути людина з будь-якою вищою освітою, а не лише педагогічною. Також планувалося, що в НУШ можна працювати без педосвіти, але обов’язково з сертифікацією.
Маю два дипломи: 121, 122 спец. Спробувала влаштуватися на роботу інформатиком. Древні директори вочевидь не дуже хочуть йти з часом, брати відповідальність на себе, не намагаються читати закони чи спробувати щось нове,– тому казали невічливо “ми нічого не знаємо, ми вам передзвонимо”.
Через те хочу спробувати піти в магістратуру в пед.

ТОМУ ПИТАННЯ:
Чи обов’язково в педагогічному йти тільки на 014 спец.? Можливо 015? І взагалі в педуніверситеті хіба не на будь-якій спеціальності присутній нахил на педагогіку і освіту? Невже “освітня аналітика” чи “комп’ютерні технології в управлінні і навчанні” не дають права працювати в школі?
Усім вчителям, які тільки закінчили педагогічний, і прийшли в школу, відомо, що він не дає практичних і, навіть, поверхосно теоретичних знань, що робити вчителю: як заповнювати журнал,проводити уроки, контакт з дітьми чи правильно писати звіти. Усе це все одно набувавається лише досвідом на практиці. А знати психологію дітей і батьків, то вже можна й самому навчитися, знову ж таки на практиці. Все залежить від людини. Педагогіка не стоїть на місці і постійно вдосконалюється. Тоді навіщо та безглузда педосвіта? Це минуле століття примітивно дивитися лише на “вчитель середньої освіти”. Корочка не дає гарантії якості викладання.
Математик може викладати інформатику чи фізику, в залежності від ситуації, досвіду, вмінь чи навичок; звісно не історію з біологією, та в НУШ з сертифікацією присутні деякі заохочення і відхилення від правил, задля кращих освітніх результатів. Україна прогресивна країна і немає поступатися в освіті Америці чи Європі.
Завчасно дякую усім за відповіді! Мирного усім неба і перемоги :ukraine:

С наличием диплома по специальности 015 в школе могут запросто посоветовать преподавать информатику в ПТУ и техникуме, а для школы - давай 014.09

2 Вподобання

Що ж, від системи не втечеш) Доведеться напевно все-таки йти на 014.09. Дякую за пораду :blush:

Якщо ви хочете до тих директорів на роботу і вони вас не беруть зі 121, 122, то не візьмуть і з 015. Тому, або здобувайте 014, або шукайте директора, який візьме зі 121, 122.
Згідно закону ви можете зі 121,122 працювати вчителем інформатики. Але примусити директора вас прийняти не зможе ніхто.

3 Вподобання

Дійсно, Ви дуже логічно і правильно все роз’яснили. Дякую за відповідь :blush:

В продовження дискусії Педосвіта для викладання у школі:

Добрий день. Скажіть, будь ласка, яка спеціальність 017(фітнес та рекреація) чи 014.11(фізична культура) мають більше можливостей для працевлаштування? Закінчуємо коледж по спеціальності Дошкільна освіта.

Для работы в школе лучше 014.11, а во внешкольных учреждениях, ДЮСШ - 017.

1 Вподобання

по перше спеціальність 017 називається “фізична культура і спорт” (а фітнес, то вже спеціалізація). готують на ній тенерів, інструкторів. Вчителем в школі теж можна працювати, якщо що. . А ось 014 - це “середня освіта”, тобто за цією спеціальністю готують вчителів загальноосвітніх шкіл (в даному випадку шкільного вчителя фізкультури).

1 Вподобання