Відшкодування коштів за минуле навчання

Добрий день, навчання в ВНЗ два курси та один місяць, зараз вступив до іншого ВНЗ, потрібно відшкодувати кошти, хто знає наскільки це велика сума хоча б приблизно і від чого ця сума залежить?

1 Вподобання

У мого друга так само, напевно буде більше ніж за контрактом)

Якщо не секрет запитай у нього скільки це буде коштувати у його випадку та скільки він навчався курсів

Можу зараз сказати, він навчався курс і семестр на бакалавра за спец.гірництво, зараз чекає академ. довідки для розрахунку штрафу, буде близько 10к)
Там яка схема, йому зателефонували з універу, мовляв у вас борг, несіть довідку для калькуляції, а ії робити декілька тижнів, а штраф - оплата за період навчання на більшу суму, аніж контракт

Я трохи не зрозумів, звідки тоді 10 тисяч?

Ми очікуємо, що штраф буде згідно з тарифами 2015 року (коли друг навчався). Там тоді за 3 роки тисяч 30 було ( відповідно 1 рік близько 10 тисяч), бо він після коледжу пішов, чи що ви маєте на увазі?Ну може 15 тисяч, я написав приблизно.

Щось тут не вірно. 1. Відшкодовується лише з 2017 року. Тож за 2015 рік не може бути відшкодування. 2. 1 курс і 1 місяць - це 3 семестри. Бюджет за такий період коштуватиме більше ніж навчання 4 роки на контракті.

3 Вподобання

Таку інформацію сказав мені друг, я поруч з ним не сидів за партою. Я просто допомагав їм з вступом цього року та складанням НМТ, читав лекцію з математики, а потім він сказав, що його не зарахували і сказав ось це.
З приводу вартості - може і так, він чекає академ довідки для калькуляції, я просто хочу вірити що там не багато платити)

Напишіть як дізнаєтесь. Ставлю, що буде більше 70к

3 Вподобання

Ставки приймаю) Як буде іформація - напишу в ПП.

Можливо Ви вже розібралися з цим питанням, тож я нічого нового не скажу, проте відповім. Все залежить від того наскільки сильно пов’язані ваша минула та майбутня спеціальність. Якщо кардинально різні, то щось близько 120+ тисяч, якщо ж вони суміжні, то сума буде меншою.
Ставлю на 85 тисяч.

2 Вподобання

Минулий виш не зробив академ довідку для розрахунку, друг забив) ніколи не дізнаємося(

Тисяч 80-100 буде коштувати відшкодування, це моя ставка.
Сума залежить від стипендій, оплати викладачам за навчання і т.д. Також в розрахунок беруть комуналку.