Бюджет в універі і коледжі

От у мене питання. (Всім привіт!). Поступила в університет в 2022 році. Чи можу я через 6 років як його закінчу, поступити на бюджет за зовсім іншою спеціальністю в коледж?

теоретично можете, але з Вас вимагатимуть спершу відпрацювати за раніше отриманою спеціальністю 3 роки. Якщо вдасться працювати за спеціальністю під час навчання, то можна буде відразу. Але врахуйте, що за ці роки ще багато чого може змінитись. І ще. Ви вступили на медичну спеціальність? чому навчання 6 років, а не 4?

Ні. Медицина взагалі 9 років)

Ну медицина так. Бо там відразу магістра здобувають. Але навіщо вступати в магітратуру, а потім в передвищу освіту. Я ще розумію, коли після бакалавра тренера, вступають в медколедж аби потім мати змогу працювати реабілітологом (бо там обов’язково треба медичну освіту). А тут якось дивно, витратити 6 років життя на професію, а потім йти вчитись зовсім іншій професії

1 Вподобання

Медицина 6 років, а не 9, щоб отримати диплом. Інтернатура - це фактична професійна діяльність з записом у трудову.

Реабілітолог - це окрема спеціальність, на яку вчаться в університеті. Про які тренери/медколеджі Ви пишете? Це навіть не освіта для посади реабілітолога

А Ви уважно прочитали, що я написала? Я й написала про те, що аби вступити на реабілітолога після бакалаврату обов’язковою вимогою є медична освіта. Саме тому, у мене є знайомі, які, одночасно вступали на бакалавра за спеціальністю “спорт” та в медколедж.

Щось Ви пишете “мімо каси”. Яка медична освіта потрібна реабілітологу? :rofl:
Реабілітолог - це окрема освіта, на яку можна поступати за ОКР бакалавра або магістра без обмежень щодо попередньої кваліфікації.

я пишу те, з чим зіткнулись мої знайомі. Вони навчілись саме на тренера (код 017). А коли працювати ще під час навчання почали тренерами в клубах, і там познайомились з дітьми з інвалідністю, та зацікавились професією реабілітолога. При спробі подання документів в магістратуру на реабілітолога (не знаю який код, бо то з ї слів), їм відмовили, сказали, що потрібен хочаб медколедж. Інший, закінчивши спортивний інтернат відразу подавав документи в інфіз та медколедж. Можливо тут вся справа в тому, що диплом, який демонструєте Ви виданий за старою класіфікацією. Там не вказана спеціальність, а лише напрям підготовки. Я, наприклад маю диплом за спеціальністю “економічна статистика” але зараз не існує такої спеціальності. А при роботі з людьми з інвалідністю мають обов’язково бути медичні знання, бо це ж не просто “вчитель фізичної культури”. Гадаю це краще скажуть фахівці в цій галізі. Я розповіла про досвід знайомих, і сперечатись не збираюсь. Просто не розумію навіщо людині, яка 6 років буде вчитись на медика, після цього вступати до коледжу.

2 Вподобання

Кожен університет пише в дипломі те, що вважає за потрібне. Дехто пише кваліфікацію та спеціальність, дехто не пише. Я в тому ж році зацінчувала бакалаврат, мій запис у дипломі виглядає зовсім інакше, написані спеціальність і кваліфікація. Нема єдиних стандартів. Якщо порівнювати дипломи різних ВНЗ одного року, там будуть розбіжності в оформленні того всього добра. На реабілітологів в основному вчаться не в мед., а в звичайних університетах. Є ОКР бакалавра і магістра. Вимоги до вступу з мед освітою взагалі нема, але колись можна було після мед коледжу “пролетіти” туди на 3 курс бакалаврату. Зараз такого вже нема через зміни в законодавстві.