Розподіл державних місць магістратура

Як буде обиратись хто вступить на магістратуру, якщо буде 8 місць а на 8-му і 9-му будуть люди з однаковим балом?

Будуть оцінювати таку суб’єктивну штуку, як мотиваційний лист. Середній бал диплому бакалавра цього року здається до уваги не береться.
Плюс цього року пільговики є і при вступі в магістратуру, так звана квота 2, тож якщо є вступник з зашифрованим циферками прізвищем, він має пріорітет над звичайними абітурієнтами, якийсь відсоток місць, але не менше одного на них має виділятись в межах конкурсної пропозиції.

А як можна правильно оцінити лист? У мене в рейтингу зараз ще двоє з таким балом як у мене і є шанс, що післязавтра один, або двоє з нас не будуть влазити на державні місця. Кількість державних місць врізали, так ще й їх кількість зменшать через квоти, тобто забрали не два місця, а мінімум три, хоча на мою думку моя спеціальність не мала б урізатись.

Лист будуть суб’єктивно оцінювати, як і твори на ЗНО з укр. мови. Наприклад, сидять 3 члени комісії, читають цей лист, а потім як їм стрельне і як за душу візьме, так і оцінять. Буквально сьогодні говорила з членами комісії 3-х вузів, звідти інформація. Тому я рекомендую вам завчасно домовитись, якщо ви розумієте, про що я. Якщо це ваш рідний заклад, ви знаєте декана, викладачів і т.д., то довго не думайте.

1 Вподобання