Чи можна викладати біологію у школі з медичним дипломом?

Чи можна викладати біологію у школі з медичним дипломом?

1 Вподобання

Ні, звісно. Ви не педагог і не біолог.

1 Вподобання

Чому це ні? Зараз можна викладати в школі з будь-якою вищою освітою, але такий фахівець не має права атестуватись на категорію і залишається на мінімальному тарифному розряді. Тому врешті такому фахівцю доведеться вступити на заочку в педагогічний на другу вищу.
Звісно, якщо на посаду буде конкурс і претендуватимуть магістр педагогіки і магістр медицини, то у непрофільного фахівця шансів різко меншає.

Що за маячню ви пишете?
Це по типу якщо я фінансист-магістр, то можу викладати біологію? Чи якщо я закінчила університет на актора-магістра? Це ж вища освіта, як ви висловились, “будь-яка”. Епік фейл.

Маячня, нешановна, це Ваші хамські коментарі, які Ви лишаєте в кожній темі. Вам це може не подобатись, але так, згідно теперішнього законодавства в галузі освіти, викладати може людина з будь-якою вищою освітою. Будь-якою. Філологія, комп’ютерні науки, науки про землю, історія і археологія, а не лише з кодом 014 “середня освіта” та “013 прчаткова освіта”. Ця людина повинна через рік роботи вступити на другу вищу в педагогічний, а до цього перебувати на мінімальному тарифному розряді.
Але Ви звісно можете вважати як зручно Вам. Можете навіть нахамити мені ще раз, якщо це покращить Вам настрій.
А топікстартерці я раджу піти в конкретну школу і спитати, чи візьме її директор. Вчителів біології (на відміну від вчителів фізики) зазвичай вистачає, тож можуть і не взяти просто тому, що немає потреби.

Звісно, що не візьмуть) У школах всі робочі місця для кумів і сватів на 5 років вперед заброньовані. Мене декілька років тому на посаду психолога з вищою пед освітою не взяли, відмовили) Освіта не та, як мені сказав керівник міського відділу освіти, хоча я мала поступати на психологію заочно)
А посилання на закон можна? А то мій юрист каже, що це все маячня і працювати можна лише по спорідненій спеціальності, а не з будь-якою освітою. Ще такого світ не бачив, щоб художник чи юрист математику викладав.

Аналогічно якщо лікувати людей (бути хірургом) із дипломом вчителя біології.