Чи повертатись з коледжу у школу?

Добрий вечір,

Зараз я на першому курсі коледжу і планую вступати в ВНЗ після коледжу.

У школі у мене були дуже хороші відношення з вчителями і класом, і хороші вчителі і клас, хоча це тільки мій другий тиждень мені здається єдиний предмет який тут вчать краще ніж у школі це математика, а моя вчителька української розмовляла про політику всю першу пару в загалом заробити у неї оцінку дуже важко. У школі я навчався відмінником і тут теж 9-10 перші дні. Також тут більше відповідальності, забув зошит - 2… це здається мені лишнім бо я і так навчався старанно у школі, схоже на метод як заствити тих хто не вчиться вчитися.

Навчаюся у коледжі я очно, а у школі 10 клас навчається на дистанції, але мені чесно немає різниці чи на дистанції чи очно хоча 12 гривень за автобус жалко.

У моїй школі нам завжди видавали всі книжки по актуальній программі і всі книжки були у всіх, тут це не так. Більшість книжок 1995-2010 року і більшістю з тих книжок якими ми користуємося ми знаходимо в інтернеті. Хоча потреби в книжках на парах у нас всеодно зазвичай немає.

І про ВНЗ, в інтернеті я знайшов інформацію, що після коледжу в університет можна вступити зразу на третій курс, але не можна вступити на безкоштовне і чому тоді зовсім іти в цей коледж? Хоча я не впевнений чи це відноситься до всіх університетів.

Єдиний плюс який я знаходжу крім хорошого вчення математики це стипендія, нам ще її не видавали, але ~1000-~400(за проїзд+50 гривень чаю)=~600 гривень на власні витрати.

Чи потрібно мені повертатись у школу? Чи є якісь наслідки повернення в школу про які я міг не подумати? Чи є якісь плюси коледжу про які я ще не подумав?

Дякую

Проучитесь семестр, сдайте первую сессию, а потом уже решайте. Колледж - не кинотеатр, чтобы после первых минут выводы делать, хороший фильм или плохой.
Кроме того, колледж дает вам, в конце, нечто большее, чем даст школа - профессию. В конце вы получите не просто аттестат, а диплом со специальностью и некоторые перспективы на рынке труда, которые школьникам и не снились. :wink:
Сейчас вы об этом даже не задумываетесь, но, вернувшись в школу, лет через 5-10 вы сильно-сильно пожалеете: имели шанс приобрести специальность на два года раньше других, но - не захотели…

2 Вподобання

Цирк на дроті. А ви думали, що вам в коледжі будуть в дупцю заглядати? Звикайте до дорослого життя