Чи втрачаю я право на бюджетне місце?

Ситуація наступна. Навчаюся в коледжі на 3-му курсі, на бюджеті при цьому подав копії документів в ВУЗ для вступу на 1 курс, на бюджет, але документи з коледжа не забирав. 05.09.2022 створили наказ і почали вносити моє ім’я в ЄДЕБ, там почало вибивати помилку, бо я вже навчався на бюджеті в коледжі, а навчатися одночасно на двох бюджетних місяцх не можна. Мені зателефонували з ВУЗу і сказали, що для вступу мені потрібно відрахуватися з коледжу, але я прийняв рішення залишитися в коледжі і 06.09.2022 приїхав у ВУЗ і написав заяву, що я відмовляюся від бюджетного місця і мені повернули копії документів, зі словами: “Право для вступу на бюджет ви втратили, бо громаданин України має право на лише одине бюджетне місце”. Потім я трохи погуглив і знайшов інформацію про те, що якщо дитина відраховується до початку навчання(навчання починається 07.09.2022), то право на бюджетне місце вона не втрачає; да і я так і не зрозкмів зарахували мене в ВУЗ чи ні. Ну і у мене постало запитання. Втратив я право на бюджетне місце чи ні і чи зможу я якщо що вступити після 4 курсу коледжа в ВУЗ на базі диплома фахового молодшого бакалавра?

Ви не зрозуміли. Ви втратили можливісь вступу на бюджет саме цього року. На контракт Ви можете вступити. Крім того, Ви могли перейти в коледжі на контракт, а в університет ступити на бюджет. В наступні роки окремий набір. І Ви можете знову вступати на бюджет.

Дякую за відповідь, але дікілька разів перепитав і в ВУЗі мені сказали, що я втратив право на бюджет назавжди. Виходить мене надурили?

чому надурили? Правду сказали. Ви ж не питали про наступні роки. На цей рік втратили

Почему вы сразу не перевелись в колледже на контракт, как только узнали, что проходите на бюджет в вузе?

Просто спеціальність на якій я вчився в коледжі це основна його спеціальність, а в тому ВУЗі в який я вступив вона відносно нещодавно з’явилася і спрос на неї маленький і тому на цій спеціальності в коледжі навчають набагато краще ніж у тому ВУЗі і я ще вагався - залишитися в коледжі чи піти в той ВУЗ, а на контракт у мене не було грошей, тому і не перевівся.

Разве вы не знали, что на двух бюджетах нельзя учиться одновременно?

Ні, не знав. У приймальній комісії сказали, що це різні форми навчання і в цьому випадку так можна .

Раздел 3, пункт 7
“Не допускається одночасне навчання за двома чи більше спеціальностями (спеціалізаціями, предметними спеціальностями, освітніми програмами, рівнями, ступенями, формами здобуття освіти) за кошти державного або місцевого бюджетів”