Підвищення категорії

В цьому році звільнилася 31 серпня з однієї школи і 1 вересня цього ж року вже влаштувалася в іншу (перериву в стажі немає). Закінчена вища освіта. Пед стаж 8 років. Чи маю я право в новій школі в цьому році (тобто в перший рік роботи) атестуватися? Якщо ні, то який номер постанови чи наказу, що це забороняє. Підкажіть, будь ласка.

1 Вподобання

При зміні закладу освіти термін дії атестаційного листа продовжується ще на рік відповідно до положення про атестацію. Тобто, атестуватися можете лише через рік.

3.20. Атестація педагогічного працівника, який підлягає
черговій атестації, може бути перенесена на один рік у випадку
тривалої тимчасової непрацездатності або при переході працівника у
рік проведення чергової атестації на роботу до іншого навчального
закладу та з інших поважних причин. За такими працівниками до
наступної чергової атестації зберігаються встановлені попередньою
атестацією кваліфікаційні категорії (тарифні розряди), педагогічні
звання.

1 Вподобання

Маєте право атестуватися. Ваша атестація може бути перенесена на наступний рік, але це не обов’язково. Напишіть відповідну заяву на атестацію. В п.3.20 зазначено , може бути перенесена ‘’, а це не означає, що вона обов’язково має бути перенесена.

2 Вподобання

Добрий день!
Допоможіть розібратися!
У минулому навчальному 2021-22 році підготувала переможця ІІІ етапу МАН, у цьому навчальному - подала на проходження позачергової атестації (4 роки міжатестаційний період) та підвищення категорії - зі спеціаліста ІІ категорії на спеціаліста вищої категорії. Чи може комісія мені відмовити у присвоєнні вищої категорії? Чи це відбувається автоматично за результатом конкурсу? Чи комісія, ще має вивчати мій професійний досвід та майстерність? чи має сенс подавати на апеляцію у випадку відмови на встановлення вищої категорії?

1 Вподобання

Добрий день! У новому положенні про атестацію не визначені випадки, коли можна перестрибнути категорію, як це було у положенні 2010. Якщо спираючись на фразу “кваліфікаційні категорії ЯК ПРАВИЛО присвоюють послідовно” - то маєте повне право, і адміністрація не може відмовити. Але атестаційна комісія ж виносить рішення, якщо буде кворум то присвоюють, адміністрація це ж не вся комісія, ще ж є колеги, які входять до її складу

1 Вподобання