Переведення на заочну форму навчання

29 серпня. До початку нового навчального року в моєму ЗВО майже пів місяця(початок - 12 вересня). Декан мого факультету усно відмовила мені в переведенні на заочну форму навчання, аргументувавши це тим, що «треба будо в липні переводитись» і додала, що «тепер в наступному році, в липні, якщо буде бажання, зможеш перевестись». Чи є це законним і, якщо ні, як я можу себе захистити і перевестися на заочку?

Справа в тому, що заклади вищої освіти мають певну автономію. І подібні питання, як то зміна форми навчання (можливість, строки і т.ін.), регулюються внутрішніми документами ЗВО. Просто не існує державних універсальних законів або наказів, які б регулювали такі питання. Тож, якщо вам сказали, що треба було в липні, отже такі правила. І зазвичай такі питання дійсно вирішуються одразу по закінченні сесії.
Ну і, якщо ви вже так серйозно налаштовані перейти на заочне, то напевно знаєте про те, що втратите відстрочку від призову (це я так, просто нагадую))…

2 Вподобання

Це зрозуміло, але в дійсному порядку переведення ЗВО строки взагалі не вказані, і згідно з цим документом переведення можливе навіть поза часовими межами канікул. А з відстрочкою питань нема, бо я отримав рекомендацію на вступ за кошти держ. замовлення в цьому році на іншу спеціальність в інший ЗВО. Я би і перевівся в липні, але тоді з цим НМТ був невпевнений щодо успішності цієї авантюри. Просто я дві освіти денної форми навчання не потягну ментально.

Ви дві освіти денної форми навчання не можете отримувати одночасно. І це не від ваших можливостей залежить - ось тут якраз це питання врегульоване Умовами (Порядком) прийому до ЗВО на державному рівні.
А щодо зміни форми навчання, то апелюйте до дійсного документу ЗВО, на який ви посилаєтесь. В будь-якому випадку це внутрішній документ ЗВО, як я писала, а тому все вирішується в закладі вищої освіти. Ну і автономія, звісно ж. Це я до того, що ваше питання може вирішитися лише в ЗВО. Спробуйте!

2 Вподобання

Зазвичай переводять після сесії, або в липні після літньої, або в січні після зимової.
Проблема може бути в ліцензійних місцях, які на заочці можуть бути заповнені (на відміну від стаціонара), і щоб перевести когось на заочку, там має бути вакантне місце.
Але Ви можете поставити питання руба - чесно сказати, що йдете на стаціонар в інший заклад, і або Вам дають можливість перевестись на заочку, або Ви взагалі заберете документи.

2 Вподобання