Оздоровчі не виплатили

З 1 вересня працюю в школі вчителем поч.класів. Розпочався воєнний стан, відпустку роздерли на три куски,дали в розмірі ставки.Ще винні 12 днів,сказали віддадуть на той рік. Оздоровчі не дали,бо не вистачає днів сказала бугалтер. Як мені себе захистити і забрати своє .

Що означає не вистачає днів? Днів відпрацювання? то Ви ж рік відпрацювали. Днів відпустки? В законодавстві ніде не вказано, що має бути якась певна кількість днів аби отримати оздоровчі. У нас можна отримати оздоровчі навіть при відпустці 2 дні. Може це визначено вашим колективним договором. То не слід було погоджуватись (наприклад при відпустці менше 14 днів), то не слід було згоджуватись на відпустку меншу ніж у кол.договорі. Або слід внести внести зміни у кол.договір.

1 Вподобання

Законодавство дає можливість і ставить пряму вимогу для ряду професій (в т. ч. і вчителів) виплатити матеріальну допомогу на оздоровлення разом із наданням основної відпустки тривалістю не менше 14 днів. Тобто вони мали вам їх видати ще при наданні першої відпустки. Але якщо посилалися на нестачу коштів, а тепер вони в них з’явилися раптом, то справді, 12 днів, що залишилися, недостатньо для виплати матеріалки. Цікаво чи ви писали у заяві на відпустку прохання виплатити вам оздоровчі. Бо якщо ні, вони можуть посилатися на те, що дотепер ви їх не просили, а коли схотіли то вже не вистачає днів

1 Вподобання