Про працевлаштування студентів

Чи має право студентка 3 курсу спеціальності “Логопедія” бути асистентом учителя?

Відповідно до Переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженого пос тановою Кабінету Міністрів України від 14 червня 2000 р. № 963 , асистенти вчителів є педагогічними працівниками . На асистента вчителя поширюються норми статті 22 Закону «Про повну загальну середню освіту» щодо педагогічного працівника. Зокрема, на посаду асистента вчителя приймаються особи, які мають педагогічну освіту, вищу освіту та/або професійну кваліфікацію .

1 Вподобання

Ви забули про інплан. Не маючи дипломів, студенти останніх курсів завжди викладали в школах.

Добридень! Маріє, сміливо ідіть на співбесіду! Не хвилюйтесь, якщо Ви відчуваєте в собі сили і маєте змогу поєднувати роботу і навчання, то у Вас все вийде. Поговоріть з керівниками ЗЗСО. Якщо їм справді потрібні фахівці, то чому б Вас не взяти на роботу?! Бажаю успіху!

Їм не дозволить закон. Без освіти керівник не може взяти працівника на роботу. Тут мається на увазі не лише педагогічна освіта.
Ст.22 Закону ,Про повну загальну середню освіту ‘’

А як тоді люди на інплані працюють в школах без дипломів?

Не знаю))))))))))))) Чесно)))))
То треба запитати у тих, хто приймав.

Ну дивіться, у нас на 3-4 курсах можна було працювати за спеціальністю і навчатись на інплані. Я соціальний педагог за першою освітою. Тобто без дипломів на роботу в школу приймають повноцінно через відношення від деканату. Це 100% інформація.

Так колись дійсно було. Або мало бути. Все змінилося з 2017 року з прийняттям закону,Про освіту ‘’, потім прийняттям закону про повну загальну середню освіту ‘’. Має бути диплом про освіту: педагогічну, фахову, передвищу, але диплом. Це вимога закону. Відношення, довідка чи ще щось не є документом про освіту

1 Вподобання

Коли є потреба – візьмуть і студента!

Ми можемо говорити багато. Як це зробити в правовому полі?

У нашій школі всі пенсіонери початкової школи працюють асистентами. Пройшли курси. Вчитель інформатики десь вчилась,але прийшла у школу з роботи в Сільпо,рік пропрацювала,і цього року вступає у пед.

Мотивувати виробничою необхідністю. Відправити на курси підвищення кваліфікації. Педагогічна інтернатура.