Чи можу я здати ЗНО в університеті і подати документи в коледж?

Якщо я хочу поступити на бюджет в університет (після 9) провчитися до 2 курсу, забрати документи, здати ЗНО і поступити на другу спеціальність теж на бюджет. Це можливо?

може всеж після 9 класу вступити в коледж, а не в університет? можете

2 Вподобання

Працює система не так.

  1. В університет можна вступити зі свідоцтвом про повну освіту (11 клас) або з дипломом квал.роб. чи дипломом молодшого бакалавра (раніше мав назву молодший спеціаліст).
  2. Зі свідоцтвом про неповну освіту (9 класів) можна вступити до ПТНЗ/коледжу/технікуму в якому ви отримаєте свідоцтво про повну освіту та диплом (на базі яких, ви й вступити потім до університету, щоб отримати бакалавра).
  3. Якщо ви відрахуєтесь з коледжу, ви не отримаєте документ, щоб вступити в університет. У вас все також залишиться 9 клас, та вже використана бюджетна можливість на вступ.
  4. Коли ви закінчити коледж, ви можете вступити на 3 курс університету (на контракт) але по своїй спеціальності. На іншу спеціальність - на перший курс (бюджет).
  5. ЗНО здають лише після програми 11 класів, після 9 тільки ДПА (яке не допомогає для вступу в ВУЗ).

Поправочка:
Якщо людина відрахується з коледжу по закінченні 2 курсу, вона отримає свідоцтво ПЗСО - саме той документ про освіту, на підставі якого може вступити в університет на бакалавра на 1-й курс. Тож у неї не залишиться 9 клас. Це по-перше. А по-друге, бюджетна можливість на вступ є по одному разу на кожен рівень. Тому, можна провчитися на бюджеті в коледжі, а потім в універі (адже це різні рівні) - не можна тільки одночасно вчитися на двох бюджетах.

2 Вподобання

Дякую, згодна з поправкою про бюджет, дійсно так працює. Але не згодна з ПЗСО. Працюю у ПТНЗ. Загальноосвітні предмети в навчальному плані розбиті на всі курси, і тому як можна отримати свідоцтво з оцінками, якщо наприклад математика не була повністю засвоєна? Після відрахування можна отримати довідку з поточними оцінками, та кількістю опанованих годин.

Щодо ПЗСО, то я писала про коледж (і в темі також було про коледж). І так, після 2-го курсу коледжу студенти отримують свідоцтво ПЗСО і можуть відрахуватися і вступити на 1-й курс університету на основі ПЗСО (як і після школи). І таких прикладів безліч.
А ви пишете про ПТНЗ. Коледж і ПТНЗ то є заклади освіти різних рівнів. В ПТНЗ отримують «кваліфікованого робітника» або «фахового молодшого бакалавра». І програма загальноосвітніх предметів може бути на весь період навчання (який зазвичай є меншим, ніж в коледжі).
Тому, щоб отримати свідоцтво ПЗСО, можна закінчити два курси коледжу або треба закінчити повністю навчання в закладі профтехосвіти.

1 Вподобання