Атестація та встановлення категорій

Доброго дня! Дайте будьласка консультацію щодо атестації вчителів та присвоєння категорій.

Вчитель інформатики має першу непедагогічну освіту - спеціаліст з фінансів, друга - бакалавр інформатика та математика, проходить постійно кусі підвищення кваліфікації.

Або вчитель початкових класів. За першою освітою перекладач, а друга початкові класи бакалавр

Типове положення № 930 також передбачає можливість присвоєння кваліфікаційних категорій педагогічним працівникам, які не мають відповідної педагогічної освіти. Зокрема, така можливість визначена пунктами 3.26 та 4.10 Типового положення № 930. При цьому обов’язковою умовою має бути наявність у педагогічного працівника іншої повної вищої освіти та проходження курсів підвищення кваліфікації на посаді, яку займає працівник. Зазначена норма застосовується з дня набрання чинності Типовим положенням (30.12.2010 р.).

Я правильно розумію?! Можна цього вчителя атестувати на підвищення категорії?

А заступник директора має бакалавр психологія - тільки на відповідність ?

П.3.26 не зобов’язує атестувати з присвоєнням категорії зазначених працівників, але дає таку можливість. Тобто це на розсуд атестаційної комісії.
П.4.10 стосується працівників, прийнятих на педагогічні посади до 1999 року.
Педагогічного працівника ЛИШЕ з освітою бакалавра не можна атестувати на категорії.
Принаймні на зараз такої можливості немає.

2 Вподобання

Доброго дня! Дякую за відповідь. Керувалися тим що повна вища освіта і бакалавр присвоєна вже 1 категорія. Що тепер робити з присвоєними категоріями вчителю?

Нічого не робити. Все там добре. Я лише зазначив, що атестаційна комісія приймає рішення про присвоєння чи не присвоєння категорії. В даному випадку, коли вчитель має педагогічну освіту бакалавра і непедагогічну освіту рівня спеціаліста/магістра, атестаційна комісія має право присвоїти категорію. Категорію не можна присвоїти лише з освітою бакалавра. Тобто, якщо вчитель не має освіти спеціаліста/магістра.

1 Вподобання

Дуже велике дякую!!! Хоч одна добра новина