Як подавати заяву з результатами ЗНО минулих років?

У особистому кабінеті, при подачі заяви є два варіанти: 1) обрати вступ за результатами нмт(зно), і там у вікні обрати результати ЗНО, так мій КБ буде 182; 2) обрати вступ за результатами зно минулих років і так мій КБ складе 160 балів. І все це через різницю у сумі коефіцієнтів у правилах прийому до університету, у першому випадку вона складає 1, у другому 0,85, не зрозуміло чому. Що робити, чи не буде якихось помилок при виборі 1-го варіанту?

Якщо складали НМТ і маєте ЗНО минулих років, то обираєте варіант 1. А потім можете замінити НМТ кращим результатом ЗНО (якщо різниця не перевищує 15 балів) - з предметів укрмова, математика або історія України.

Якщо не складали НМТ, а маєте тільки ЗНО минулих років, то обираєте варіант 2. І потім вносите ті предмети, які потрібні, з ваших сертифікатів.

І ще такий нюанс: в першому варіанті замінити можна тільки один предмет. Несподівано… хоча, про що я?)) Кожного року якісь свої несподіванки під час вступної кампанії і я вже нічому не дивуюся:)

1 Вподобання

Сумма коэффициентов должна быть равна единице! Если это не так - значит, вы чего-то не учли. )
Если бы вы сказали, где вы такое насчитали, можно было бы проверить. А так, в общем случае… Вы чего-то не учли )
Для начала надо почитать Правила приема вашего вуза. И не просто приложение в конце, а все Правила, полностью. И там, в тексте, скорее всего, будет что-то типа “0.1 на средний аттестата, и 0.05 на балл ПО”. И тогда всё сойдется :wink:


Порахуйте

Вуз какой?! Я должен сам угадывать, где искать твои Правила приема?!
У меня хрустальный шар сломался

Национальный транспортный университет

Можу порадити розглянути пропозиції інших університетів.
Наприклад, КНУ і КПІ - 121 і 122 спеціальності сума коефіцієнтів по ЗНО минулих років дорівнює 1.0. КПІ - 124 і 131 спеціальності сума коефіцієнтів 0.95.

1 Вподобання

Раздел 7
У товарищей специфическая формула расчета

Они нивелируют различие в сумме коэффициентов делением на эту сумму :wink:
Вот так выглядит “классическая” формула

image

Вывод: как я и говорил - надо читать конкретные Правила приема. :wink:
Ты неправильно считал

1 Вподобання