Отримання аттестату про закінчення 11 класу

Ми виїхали з окупованого Херсона. Нам говорять, що Атестат про закінчення 11 класу можно отримати у Кривому Розі. Але їхати туди дорого та небезпечно, присутність дитини, яка отримує атестат обов’язкова.
Питання:

  1. Чи можна отримати атестат якимось іншим способом, або замовити дублікат?
  2. Чи обов’язкове надання оригіналу атестату для вступу до інституту особам, що приїхали з окупованих територій?

Так, особи, які здобули загальну середню освіту в навчальних закладах на тимчасово окупованих територіях України, закладах окремих населених пунктів Донецької та Луганської областей, а також на захоплених територіях, можуть звернутися із заявою до будь-якої установи загальної середньої освіти відповідного ступеня за місцем тимчасового проживання чи перебування випускника (чи законного представника).
Для отримання дубліката необхідно звернутися до будь-якої установи загальної середньої освіти (на території, де не ведуться бойові дії) із заявою про надання інформації про отриманий в Україні документ.

Якщо особа має інформацію про серію та номер власного документа про загальну середню освіту, вона має можливість за посиланням оформити електронний запит та отримати на електронну пошту інформацію з Реєстру документів про освіту (у формі виписки з кваліфікованими електронними підписами та печаткою технічного адміністратора ЄДЕБО).

Реестр документов про образование не показывает. говорит, документ не найден