Наповнюваність класів під час війни

Якщо до війни у нас завжди були дві паралелі класів по 23,25 учнів.Тепер сказали,що паралелей не буде,бо у нас дистанційна форма навчання,а буде один клас 5,6,7,8,9 через тимчасові зміни до закону про загальну середню освіту, які скасовують на час воєнного стану обмеження на кількість учнів у класах .
Яка максимальна наповнюваність класів?
Чи обов’язково зливати класи-це ж і для дітей важко і для вчителя?

Крім очної та вечірньої форми навчання. Тобто класи збільшені лише для дистанційного навчання. В офлайн режимі дана норма не діє.

1 Вподобання

Наскільки я знаю, максимальна наповнюваність не встановлена. Норма не є обов’язковою, залежить від адміністрації (в моїй школі не застосовується). Вона викликана тим, що нажаль з класу дистанційно на уроки часто виходить значно менша кількість учнів: 40-60% від наповнюваності. В принципі на навантаження окремого вчителя чи дітей не сильно впливає при ефективному використанні методик дистанційного навчання. Єдине, що місцева влада може зловживати даною нормою аби зекономити на оплаті праці.

Дякую вам велике за відповідь.
Звичайно,найбільше,що турбує при застосуванні цього закону-це злиття класів і майже всі вчителі нашої школи залишаються хто на півставки,хто на 12 годинах.Ми розуміємо,що це зроблено з метою економії оплати праці.
Не було б так боляче ,якби це була необхідна міра під час війни, застосована в усіх школах.Наскільки я розумію,це все вирішується на місцях?
Як ми можемо відстояти наші класи .?Якими документами ми можемо довести,що норма -необов’язкова

Так, здебільшого це виключно місцева ініціатива і спекуляції. Районів і шкіл, де дійсно варто застосовувати дану норму закону на щастя не так і багато. Ну насамперед, адміністрації потрібна ваша письмова згода на зменьшення кількості годин менше ставки. Тому раджу нічого не підписувати, навіть якщо будуть грозити скороченням. В даному випадку важлива позиція профспілки і всього колективу, а не поодиноких протестувальників. Для початку варто подати колективне звернення до адміністрації навчального закладу та районного (або інших рівнів) відділу освіти в якому вимагати письмового поясннення та обгрунтування причин даної освітньої політики (не забудьте його належним чином зареєструвати). Можна підключити батьків і отримати відповідне звернення і від них, що вони проти. Слід наголосити, що дані зміни ст 12. Закону України «Про повну загальну середню освіту» лише скасували граничну наповнюваність, а не вказують на об’єднання класів.

Змінами до ст.12 скасовано не лише граничну, а й мінімальну наповнюваність класу.

я правильно розумію, клас може бути відкритий навіть якщо буде 2 дитини (у нас ситуація з 10 класом, після 9 класу залишилося 2 дитини)?

Чи потрібно писати заяву на відмову від класного керівництва?

Доброго вечора. Теж цікавить мінімальна кількість учнів у класі. Заклад знаходиться в зоні бойових дій. В 11 класі залишилося три учні, двоє виїхало. Чи відкриється клас?

З території, де ведуться бойові дії всіх офіційно попросили виїхати. Тому не думаю, що там взагалі офіційно якісь школи працюватимуть. Але все залежить від ваших керівників громад