Питання таке, за освітою молодший спеціаліст. Зробив перерву в навчанні. Тепер щоб поступити на туж спеціальність тільки на 3 курс потрібно ЗНО? Чи є варіанти вступу без ЗНО щоб продовжити навчання? Чи порадьте виши куди б можна було поступити щоб здобути освіту бакалавра а потім магістра. Дякую.
Є виші, які пропонують таку послугу, наприклад МАУП або Європейський університет. Однак, я б не радив подібну форму здобуття освіти. По перше, всі схожі навчальні заклади будуть приватними, по-друге навчання виключно платне ( а по ЗНО Ви можете вступити на бюджет), по-третє, неодноразово бачив оголошення про прийняття на роботу де прямо вказувалось, що студентів з дипломами даних вузів просять не звертатись. Тому, радше це гроші на вітер. До того ж існує загроза, що подібні дипломи можуть бути визнані недійсними.
Я вас розумію. Наразі є військовослужбовцем. Чи обов’язково ЗНО для мене? Навіть в маупі, потрібно ЗНО ( якщо зробив перерву в навчанні і хочеш поступити на бакалавра)
Так - потрібно здавати. Те що Ви є військовим (а краще учасником військових дій) може надати Вам пільгове право вступу за квотою на бюджет (треба дізнаватися в приймальних комісіях обраних вишів детальніше) але не відміняє ЗНО.
Зрозумів. Дякую. А якщо вступати у військову академію чи вуз? Напевно зразу на бакалавр не можна?
Так у військові університети і вступають на бакалавра. З атестатом шкільним можнамвступати. Але у них власні правила вступу. Туди й звертайтесь
Напевно не можна. Там ЗНО і творчий конкурс (фізпідготовка). Однак в військовій сфері я не зовсім добре орієнтуюсь. Вам краще просто дзвонити до приймальної комісії навчального закладу і там підкажуть, як правильно вчинити.
Скоріш за все, потрібно напевно особисто з’ясовувати в комісії.
Бо наразі щоб вступити на бакалавр у мій навчальний заклад потрібно ЗНО на яке у мене як військового немає часу.
ЗНО військовим не треба, військові ніякі іспити не здають і йдуть поза чергою.
У військові ЗВО не можна просто так звернутись “з вулиці”, лише через місцевий військкомат. Там нададуть перелік вузів і спеціальностей. Впевнена, в них має бути опція вступу на базі молодшого спеціаліста на старші курси без ЗНО, тим більше Ви є діючим військовослужбовцем і можливо маєте вже якесь звання вище рядового.
Тобто у військові ЗВО на базі молодшого спеціаліста можна поступити на бакалавр? Хоча питання скільки часу потрібно вчитись? І чи є заочна форма навчання.
Для прикладу, якщо поступати в той самий навчальний заклад і мати ЗНО і вчитись по першій спеціальності то вчитись 2 роки потрібно.
Проблема військових закладів з точки зору абітурієнта у їх “закритості”, у них немає сайтів з переліком освітніх програм, ліцензійного обсягу, конкурсних пропозицій та вимог. Вам треба йти у свій військкомат і там брати цю інформацію. От тупо приходити туди зі своїм дипломом молодшого спеціаліста і питати, які вузи Вам можуть запропонувати. Може у Вас після коледжу є вже військово-облікова спеціальність і в її межах можна вступити кудись на 3 курс з Вашим попереднім дипломом. Військові заклади освіти не підпорядковуються МОН, і не фінансуються МОН, тому вимоги у них можуть відрізнятися від цивільних вузів.
Заочного скоріш за все немає.
чому немає сайтів. Є в них сайти з умовами прийому. Ось наприклад: https://www.hups.mil.gov.ua/
Ось в базі єбдо Ви їх не побачите. Прийом здійснюється не через електронний кабінет
Жоден із наявних номерів не відповідає. Мобільний позазоною досяжності.
дякую за інформацію. Все дуже доступно россписано.