Чи потрібне ЗНО для військовослужбовця?

Питання таке, за освітою молодший спеціаліст. Зробив перерву в навчанні. Тепер щоб поступити на туж спеціальність тільки на 3 курс потрібно ЗНО? Чи є варіанти вступу без ЗНО щоб продовжити навчання? Чи порадьте виши куди б можна було поступити щоб здобути освіту бакалавра а потім магістра. Дякую.

Є виші, які пропонують таку послугу, наприклад МАУП або Європейський університет. Однак, я б не радив подібну форму здобуття освіти. По перше, всі схожі навчальні заклади будуть приватними, по-друге навчання виключно платне ( а по ЗНО Ви можете вступити на бюджет), по-третє, неодноразово бачив оголошення про прийняття на роботу де прямо вказувалось, що студентів з дипломами даних вузів просять не звертатись. Тому, радше це гроші на вітер. До того ж існує загроза, що подібні дипломи можуть бути визнані недійсними.

Я вас розумію. Наразі є військовослужбовцем. Чи обов’язково ЗНО для мене? Навіть в маупі, потрібно ЗНО ( якщо зробив перерву в навчанні і хочеш поступити на бакалавра)

Так - потрібно здавати. Те що Ви є військовим (а краще учасником військових дій) може надати Вам пільгове право вступу за квотою на бюджет (треба дізнаватися в приймальних комісіях обраних вишів детальніше) але не відміняє ЗНО.

Зрозумів. Дякую. А якщо вступати у військову академію чи вуз? Напевно зразу на бакалавр не можна?

Так у військові університети і вступають на бакалавра. З атестатом шкільним можнамвступати. Але у них власні правила вступу. Туди й звертайтесь

1 Вподобання

Напевно не можна. Там ЗНО і творчий конкурс (фізпідготовка). Однак в військовій сфері я не зовсім добре орієнтуюсь. Вам краще просто дзвонити до приймальної комісії навчального закладу і там підкажуть, як правильно вчинити.

1 Вподобання

Скоріш за все, потрібно напевно особисто з’ясовувати в комісії.
Бо наразі щоб вступити на бакалавр у мій навчальний заклад потрібно ЗНО на яке у мене як військового немає часу.

ЗНО військовим не треба, військові ніякі іспити не здають і йдуть поза чергою.

1 Вподобання

У військові ЗВО не можна просто так звернутись “з вулиці”, лише через місцевий військкомат. Там нададуть перелік вузів і спеціальностей. Впевнена, в них має бути опція вступу на базі молодшого спеціаліста на старші курси без ЗНО, тим більше Ви є діючим військовослужбовцем і можливо маєте вже якесь звання вище рядового.

Тобто у військові ЗВО на базі молодшого спеціаліста можна поступити на бакалавр? Хоча питання скільки часу потрібно вчитись? І чи є заочна форма навчання.
Для прикладу, якщо поступати в той самий навчальний заклад і мати ЗНО і вчитись по першій спеціальності то вчитись 2 роки потрібно.

Проблема військових закладів з точки зору абітурієнта у їх “закритості”, у них немає сайтів з переліком освітніх програм, ліцензійного обсягу, конкурсних пропозицій та вимог. Вам треба йти у свій військкомат і там брати цю інформацію. От тупо приходити туди зі своїм дипломом молодшого спеціаліста і питати, які вузи Вам можуть запропонувати. Може у Вас після коледжу є вже військово-облікова спеціальність і в її межах можна вступити кудись на 3 курс з Вашим попереднім дипломом. Військові заклади освіти не підпорядковуються МОН, і не фінансуються МОН, тому вимоги у них можуть відрізнятися від цивільних вузів.
Заочного скоріш за все немає.

чому немає сайтів. Є в них сайти з умовами прийому. Ось наприклад: https://www.hups.mil.gov.ua/
Ось в базі єбдо Ви їх не побачите. Прийом здійснюється не через електронний кабінет

2 Вподобання

Жоден із наявних номерів не відповідає. Мобільний позазоною досяжності.

дякую за інформацію. Все дуже доступно россписано.

Друзі, є таке питання. Я закінчив в 2014 році навчання 9 класів. Пішов у коледж, провчився 20 місяців і написав якусь бумажку, мені підсунули. Я пішов з навчання, бо загинув на війні батько. Я 2016 році пішов на схід захищати наші кордони. Зараз хотів би отримати вище, а не можу, бо 11 класів немає. Я діючий військовий. Як бути?

Не можете вступити, бо не маєтье відповідних документів для вступу. Те, що ви військовий ніяким чином на дану ситуацію не впливає. Скоріше за все ви можете продовжити навчання екстерном і скласти всі види контролю, що підтверджували б опрацювання вами відповідного матеріалу згідно шкільних програм (можливо навіть дистанційно).

1 Вподобання