Добрий день, колеги. До виходу в декретну відпустку мала 18 годин. Після виходу, директор надала лише 13 годин, мотивуючи тим, що ці години викладають інші вчителі (не фахівці), бо вони протарифіковані. Чи правомірні дії керівника закладу? Я - єдиний фахівець із свого предмету у закладі та маю двох неповнолітніх дітей.
Все залежить від розміру ставки до виходу в декрет. Якщо були оформлені на повну ставку то перевести вас на меншу не можуть без особистої письмової згоди. Йдіть скаржіться
Педагогічне навантаження обсягом менше тарифної ставки, встановлюється тільки за згодою працівника (п.2 ст.25 Закону «Про загальну середню освіту») або на прохання педагога на підставі ст.56 КЗпП України. Тому по-перше, ви не маєте нічого підписувати. По-друге, якщо педагог не надає письмової згоди на зменшення навантаження, тоді керівник закладу освіти повинен зменшити чисельність штату педагогічних працівників, застосувавши норми статті 42 КЗпП. Отже а даному випадку може застосовуватися процедура скорочення. Під яку доречі потрапляєте і Ви, однак Ваша кваліфікація має надати Вам переважне право залишитись на роботі на повну ставку. Стосовно ж дітей: Вас мають забезпечити ставкою при наявності дитини віком до 3-х років, або до 14-и, якщо ви мати -одиначка. По-третє, варто вияснити, як оформлені ті працівники, що читають Ваші години, вони мають бути на декретному місці, а отже повернути Вам ваше без питань.
Як це тарифіковані? Навчальний рік завершено. Нова тарифікація ще не затверджена. І чому когось має цікавити хто там як тарифікований. Якщо хтось прийнятий на Ваше місце, то це місце було вільним лише на час Вашої відпустки, а після виходу з неї, його мають звільнити. Навіть якби Ви вмзодили посеред навчального року, Вам все рдно мали б віддати повне навантаження
Щиро дякую за відповідь.
Щиро дякую за відповідь.
Щиро дякую за відповідь
Доброго всім дня. Скажіть будь ласка якщо наприклад, мені як вчителю дали певне навантаження і ось серед навчального року виходить людина на роботу після пологової відпустки, її дитині лише рік , чи має вона право забрати ці години якщо в неї є повністю ставка а в мене ні, і я виховую сама двох неповнолітніх дітей до 14 років. Ці години що в мене колись вона читала. В наказі попередньо прописано читати години доручити мені. Чи можу я відстояти ці години собі щоб мати повну ставку. Тому що в неї вийде вже 1,5 ставки. Підкажіть будь ласка на які нормативні документи можна опиратись. Дуже дякую за допомогу
Так, вона має право забрати свої години, які у неї були до декрету.
Якщо у вас строковий тр.договір на час “дикрету” - вас можуть звільнити. Якщо ніде немає зафіксовано, що вас узяли на місце “дикретнитці” або на неповний роб.час - можете вимагати пед. навантаження 18 год
Доброго дня. Підкажіть будь ласка, якщо передчасно вийти з декретної відпустки, але всього на 6 годин як буде нараховуватися стаж?